28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
RENOVATIO

SEMNAL DE ALARMĂ în economie: construcțiile scad la începutul verii

Semnal de alarmă pentru economia românească: scad lucrările de construcții chiar în buza verii, când, în mod normal, ar trebui să crească. În perioada primăverii, într=o economie care merge bine, lucrările de construcții încep mereu să crească, având în vedere vremea care se încălzește și care permite efectuarea lucrărilor.

Totuși, în timp ce în Uniunea Europeană lucrările de construcţii au crescut cu 1,2% în luna aprilie 2018 comparativ cu luna martie 2018, România se numără printre statele unde lucrările de construcţii au scăzut de la o lună la alta, minus 1,1%, chiar dacă este vorba de un declin mai mic decât cel de 9,8% înregistrat în luna martie 2018 comparativ cu luna februarie 2018, arată datele publicate, marţi, de Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, scăderi mai importante decât în România s-au înregistrat doar în Spania (minus 3,6%), Belgia (minus 1,8%), Slovacia (minus 1,4%) şi în Polonia (minus 1,2%). La polul opus, statele membre UE în care lucrările de construcţii au înregistrat cel mai puternic avans anual au fost: Slovenia (9,8%), Ungaria (6,5%) şi Germania (3,3%).

De asemenea, în luna aprilie 2018, comparativ cu aprilie 2017, lucrările de construcţii au crescut cu 1,8% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează şi printre statele membre în care lucrările de construcţii au înregistrat cea mai mare scădere, cu un declin de 2,7%. Scăderi mai mari au fost înregistrate doar în Suedia (minus 6,4%), Belgia (minus 4,6%) şi Spania (minus 3,4%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1% în aprilie 2018, faţă de aprilie 2017. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,7%. În aprilie 2018 faţă de luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 3,1%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,1%.

Pagina optimizata de Outcave Solutions – promovare magazin online.

Related posts

Se prabusesc IMOBILIARELE! RAPORT: Piata imobiliara a scazut cu 41% in 2019! Urmeaza COLAPSUL din 2020

Vlad-Tătaru Andreea

Prețurile imobiliarelor din România sunt umflate, spun economiștii!

Cazaban Emilia

Profit de 1 milion de euro la o casă! Atât a reușit să obțină un bărbat din Marea Britanie la 50 de ani de la achiziție!

Nemeșan Iulian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix