10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Senatorul democrat Menendez, acuzat de trafic de influență pentru Qatar

Robert Menendez, senatorul democrat pus sub acuzare deja pentru corupție și trafic de influență în favoarea Egiptului, se confruntă acum cu acuzații similare în legătură cu Qatarul, conform unui document judiciar dezvăluit marți.

Justiția federală îl acuză pe senatorul american Robert Menendez că a intermediat o investiție din partea Qatarului într-un proiect imobiliar din New Jersey, în apropierea New York-ului, în schimbul unei mite.

Senator american, acuzat de trafic de influență pentru Qatar

Conform actului de acuzare, Robert Menendez a emis mai multe declarații publice de susținere a guvernului din Qatar, manifestându-și graba de a le comunica dezvoltatorului proiectului imobiliar, astfel încât acesta să le împărtășească împreună cu relațiile sale din Qatar.

De asemenea, se spune că l-a introdus pe acest dezvoltator, Fred Daibes, unei persoane din familia regală a Qatarului, unul dintre directorii companiei de investiții.

Acest senator american în vârstă de 70 de ani este suspectat că a acceptat și primit, alături de soția sa, sute de mii de dolari în mită. Inclusiv lingouri de aur, sume semnificative de bani și alte bunuri valoroase, conform procurorilor federali din Manhattan.

Procurorii au adăugat această nouă componentă la dosarul deja cunoscut referitor la Egipt, implicând acum și Qatarul.

Robert Menedez

Menendez

Robert Menendez și soția sa au încercat să ascundă natura mitei

În urma unei călătorii în Egipt și Qatar, desfășurată în octombrie 2021, împreună cu soția sa, Menendez ar fi căutat pe internet pentru a afla valoarea unui lingou de aur, conform documentelor anchetei, citate de presa din SUA.

Procurorii susțin că Menendez și soția sa au primit compensații constând în aur, sume de bani și alte cadouri. Rechizitoriul menționează un schimb de mesaje între Daibes și Menendez, în care Daibes i-ar fi oferit acestuia mai multe ceasuri de lux, evaluate între 10.000 și 24.000 de dolari.

De asemenea, soția acestuia a primit un loc de muncă unde nu trebuia să participe fizic.

Steag Qatar

steag

Potrivit rechizitoriului, acest senator american și soția sa sunt acuzați că au încercat să mascheze natura mitei pe care au primit-o, pretinzând că sunt împrumuturi pe care le vor rambursa.

În cadrul rechizitoriului, Menendez a fost învinuit că a acționat ca agent străin în timpul conducerii Comitetului pentru Relații Externe, având acces la informații sensibile.

Senatorul american a respins toate acuzațiile ce i s-au adus

În luna septembrie, acesta a respins complet acuzațiile anterioare și a refuzat cererile de demisie. Cu toate acestea, el a renunțat la funcția de președinte a influentei Comisii pentru Afaceri Externe a Senatului.

Acest senator american de origine cubaneză, cu o vastă experiență în politică, a pledat deja nevinovat la sfârșitul lui septembrie în ceea ce privește acuzațiile anterioare. Un proces este programat să înceapă pe 6 mai, potrivit Reuters.

Related posts

Armata rusă a plecat! S-a întâmplat chiar azi. Ruşii au confirmat acum oficial

econtext

Anunț oficial al Israelului: „Am intrat într-o nouă fază în război. Pământul în Gaza s-a cutremurat”

econtext

Kievul anunță primele victorii ale contraofensivei! Trei localități au fost recuperate de la ruși

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More