17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Senatul SUA, în plin scandal. Un angajat a livrat Ucrainei echipamente de lunetiști

Senatul SUA se află în plin scandal după ce s-a aflat că un angajat a a predat neoficial Ucrainei echipamente de lunetiști, informează The New York Times.

Senatul SUA este implicat într-un scandal uriaş. Kyle Parker a livrat echipamente de lunetiști ca parte a sprijinului său neoficial pentru Ucraina. Anchetatorii spun că pot exista „probleme de contraspionaj”.

Senatul SUA, în plin scandal după dezvăluirile despre Kyle Parker

Kyle Parker, un angajat angajat de rang înalt în Senatul SUA este investigat de Congres cu privire la călătoriile sale în Ucraina. Dar și cu privire la furnizarea de echipamente de lunetişti.

Kyle Parker este consilier senior al Senatului la Comisia americană pentru Securitate și Cooperare în Europa. Mai este cunoscută şi sub numele de Comisia de la Helsinki. Comisia este prezidată de membri ai Congresului și are în componență membri asistenți ai Congresului. Aceasta influențează problemele legate de democrație și securitate și sprijină activ Ucraina.

Raportul l-a supărat atât de mult pe președintele comisiei, Joe Wilson, republican din Carolina de Sud, încât a recomandat ca Parker să fie concediat.


senatul
SUA

Senatul SUA, în plin scandal după dezvăluirile despre Kyle Parker. Sursa foto: Twitter

Transferul de echipamente ar putea face din Parker un agent străin

Senatul SUA. Un raport confidențial al directorului și consilierului general al comisiei arată că transferul de echipamente ar putea face din Parker un agent străin neînregistrat. Acesta susține că Parker a călătorit pe linia frontului din Ucraina purtând camuflaj și însemne militare ucrainene și a recrutat un oficial ucrainean pentru o bursă guvernamentală americană, în ciuda obiecțiilor oficialilor de etică și securitate din Congres.

Raportul a ridicat posibilitatea ca acesta să fi fost vizat și folosit în mod deliberat sau involuntar de serviciile secrete străine și a ridicat întrebări nespecificate de contrainformații care urmează să fie transmise FBI-ului.

Un reprezentant al lui Parker a declarat că acesta nu a făcut nimic greșit. El a spus că Parker a fost ținta unei campanii de răzbunare pentru acuzațiile de nereguli aduse autorilor raportului, potrivit nytimes.com.

Related posts

Danemarca își transferă întreaga sa artilerie Ucrainei. ”Trebuie să facem mai mult”

econtext

Olaf Scholz afirmă că incendiul de la uzina Tesla a fost un atac terorist

econtext

TASS: Netanyahu i-a spus lui Putin când va înceta Israel războiul. ”Ucigași ticăloși și cruzi”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More