17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Serghei Lavrov, avertisment dur pentru Armenia. Mișcarea care a scos din minți Kremlinul

Serghei Lavrov avertizează că Armenia se confruntă în prezent cu o serie întreagă de provocări pe care nu le va putea rezolva cu ajutorul Occidentului.

Serghei Lavrov a declarat că Armenia trebuie să înţeleagă că aprofundarea cooperării cu NATO îi afectează suveranitatea.

„Am încredere că la Erevan sunt conştienţi că aprofundarea interacţiunii cu Alianţa (Atlantică) duce la pierderea suveranităţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale”.

Serghei Lavrov, avertisment dur pentru Armenia

Serghei Lavrov a amintit că în acest an Armenia a participat la zeci de activităţi ale NATO. Apoi a continuat să îşi modernizeze forţele armate conform standardelor Alianţei. Iar armata sa se pregăteşte în mai multe ţări din blocul nord-atlantic.

„Acest lucru nu poate să nu ne îngrijoreze. Le-am spus în repetate rânduri colegilor armeni că adevăratul obiectiv al NATO este să-şi consolideze poziţiile în regiune şi să creeze condiţii pentru manipulare conform formulei: dezbină şi stăpâneşte”.

Serghei Lavrov a subliniat că Armenia se confruntă în prezent cu o serie întreagă de provocări. De asemenea, mai spune că nu le va putea rezolva cu ajutorul Occidentului.

„Spre deosebire de Rusia, Statele Unite şi Uniunea Europeană nu caută să aducă pacea în republică (Armenia) sau în Caucazul de Sud în general”.

Serghei Lavrov

Ministrul de Externe rus: Moscova consideră dăunătoare raţionamentele din Armenia

Serghei Lavrov mai spune că obiectivul Occidentului este „de a crea un nou focar de tensiune, după cele din Balcani, Orientul Mijlociu şi Ucraina”. Moscova consideră dăunătoare raţionamentele din Armenia cu privire la menţinerea celei de-a 102-a baze militare ruse.

„Acordul privind amplasarea sa acolo a fost semnat la 16 martie 1995. Şi a avut la bază în principal interesele naţionale. Dar şi obiectivul comun al statelor noastre de a consolida stabilitatea în Caucazul de Sud”.

Militarii ruşi, a subliniat el, „sunt un element cheie pentru garantarea păcii în această regiune”. Serghe Lavrov a exprimat convingerea Moscovei că „dificultăţile din relaţiile ruso-armene sunt de natură tranzitorie” şi că „vor fi depăşite dacă există voinţă politică”.

Related posts

Tensiuni pe linia Erevan – Moscova

econtext

Ce s-a întâmplat cu soția lui Zelenski! Suferință uriașă pentru Olena Zelenska: O rană profundă

econtext

Surpriză pentru Putin. Aleksandr Lukaşenko anunță că Evgheni Prigojin a părăsit Belarusul. În ce țară s-ar afla șeful Wagner

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More