27.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Sindicalistul ce conduce greva de la Finanțe: 7 terenuri, 2 case, un apartament. Ia 10.000 lei/lună

Toader Nicolae-Liviu vorbește în numele greviștilor de la Ministerul de Finanțe. Sindicalistul are un venit net de 10.000 de lei și o avere impresionantă formată din case și terenuri intravilane. E a doua zi de grevă la Ministerul de Finanțe.

Toader Nicolae-Liviu vorbește în numele greviștilor de la Ministerul de Finanțe. Aceștia vor eliminarea inechităților din grilla de salarizare. O altă chesiune delicată o reprezintă iminenta tăiere a sporurilor pentru condiții vătămătoare de muncă de care Newsweek România a scris în exclusivitate.

Potrivit documentelor, salariul mediu la Ministerul de Finanțe este de 10.000 de lei, la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare de 1.500 lei pe lună.

Cel mai mare salariu este al secretarului de stat care ajunge la 16.000 de lei. Deși stă în fața computerului, ia un spor de condiții vătămătoare de 2.400 lei pe lună.

Sindicalistul ce conduce greva de la Finanțe: 5 terenuri, 2 case, un apartament. Ia 10.000 lei/lună

Directorii și șefii de serviciu iau între 11.000 lei și 18.000 de lei și un spor ce ajunge și la 2.200 lei. Una dintre mizele protestului ar putea fi tăierea sporului pentru condiții vătămătoare. Toți cei care au peste 10.000 lei/lună ar pierde acest spor. Mulți angajați au peste această sumă. În linkul de mai jos puteți vedea care sunt salariile și sporurile din Ministerul de Finanțe.

Angajaţii din Finanţe vor continua protestul spontan declanșat joi până la soluţionarea revendicărilor, printre acestea fiind egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată în fiecare instituţie şi familie ocupaţională distinctă în cadrul Legii salarizării, Familia Finanţe, a declarat vineri, pentru Agerpres, Toader Nicolae-Liviu, preşedinte al Sindicatului Naţional Finanţe Publice (SindFisc).

Toader Nicolae-Liviu câștigă 10.000 lei net pe lună. El deține 5 terenuri intravilan, o pădure, un teren extravilan, două case de locuit și un apartament. Are în conturi 23.000 euro și o datorie de 70.000 euro.

Mai multe trezorerii din țară au anunțat că nu lucrează după ce premierul Marcel Ciolacu a decis să taie o parte din sporurile pentru condiții grele de muncă pe care le primesc aproape toți angajații la stat.

Salariile profesorilor, sub semnul întrebării

Azi este ziua de salariu a profesorilor. Ei au protestat în lunile mai-iunie tot pentru salarii.

Astfel, 8.000 de angajați din Finațe protestează azi în toată țara, începând cu orele 8,30.

8.000 de finanțiști protestează la nivel național. Nu vor să renunțe la sporurile nesimțite
Finanțiștii care au ieșit azi în stradă s-au solidarizat cu protestul de ieri de la Ministerul Finanțelor, pentru a susține revendicările privind:

– Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcție, grad profesional și gradație în cadrul sistemului fiscal

– Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaționale ”finanțe” și a unei grile de salarizare corespunzătoare complexității activității desfășurate

Related posts

Lucrările de amenajare a spațiului verde de la Piața Presei Libere s-au încheiat

econtext

LUCRUL NEȘTIUT DESPRE CORONAVIRUS: aparatul respirator, cel mai afectat de îmbolnăviri! PROCENT INCREDIBIL

Cazaban Emilia

Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Zonele în care vom avea temperaturi de primăvară și unde e ger

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix