4 octombrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Sistemul medical romanesc, in colaps! Numarul ambulantelor aproape s-a injumatatit in ultimii ani. Vezi cate autosalvari erau in 1990 si cate mai sunt acum!

Scandalul actual din jurul legii sanatatii are la baza cateva adevaruri irefutabile.

Fie ca ne convine sau nu, exista o realitate groaznica: in spitalele noastre se moare cu zile.

Tocmai din acest motiv, Romania are nevoie acuta de reforma in sistemul medical.

Articole despre medicina romaneasca

Econtext a publicat mai multe analize despre sistemul sanitar din tara noastra. Practic, am putea imparti analizele realizate pe aceasta tema in doua clase. Pe de o parte, am prezentat diferite realitati ale sistemului, cum ar fi salariile managerilor de la cele mai mari spitale din tara sau modul in care a evoluat numarul de paturi din spitale in ultimii douazeci de ani.

Vezi aici ce salarii au cei managerii celor mai importante spitale din Romania

Spitalele romanesti au pierdut peste 70.000 din paturi in ultimii ani! Vezi care sunt cele mai afectate sectii

Pe de alta parte, Econtext a prezentat o serie de articole despre bolile de care sufera romanii. Mai precis, topuri europene, unde, din nefericire, ne plasam pe primele locuri, iar clasamentele evidentiau impactul acestor boli asupra romanilor.

Cati romani sunt rapusi de aceste boli! De exemplu, am analizat impactul TBC-ului si al bolilor de ficat asupra romanilor. Iar concluziile sunt tragice. Primele locuri pentru Romania, cu rate uriase si mii de morti!

Topul statelor europene dupa numarul deceselor determinate de tuberculoza. Cati romani sunt rapusi de TBC!

Romania, tara cirozei. Afla cati romani mor din cauza bolilor hepatice

Miezul legii sanatatii: numarul ambulantelor

Dar suficient despre aceasta trecere in revista! Dupa cum mentionam la inceputul acestei analize, scandalul actual din legea sanatatii scoate la iveala multe din spasmele sistemului sanitar.

Iar Econtext va prezinta una din aceste probleme, care este, de fapt, si unul din punctele centrale ale noii legi a sanatatii! Ambulantele – acesta este subiectul acestei analize.

Mai exact, cum a evoluat numarul ambulante in ultimii douazeci de ani, din 1990 pana in 2010, acestea fiind cele mai noi date. Informatiile provin de la Ministerul Sanatatii. Practic, demisia lui Raed Arafat, existenta SMURD-ului si noua lege a sanatatii se invart exact in jurul acestei teme: a ambulantelor cu care sunt dotate institutiile medicale din Romania.

Tot mai putine autosalvari

Iar prima concluzie este imperativa: avem nevoie de cat mai multe ambulante! Motivul? Numarul acestora aproape s-a injumatatit din 1990 si pana in 2010. In 1990, numarul autosalvarilor se ridica la 4.170 de unitati, a urcat usor in urmatorii ani, pentru ca ulterior sa scada constant, astfel incat, in 2010, numarul lor sa se situeze 2.536 de autosalvari. O scadere de 40%!

In schimb, si aici apar marile suprize, numarul bolnavilor asistati de aceste autosalvari a urcat! Numarul bolnavilor transportati de ambulante a ramas aproximativ constant in 1990 si 2010.

Dar s-a majorat numarul bolnavilor care au primit asistenta de la aceste ambulante, numarul persoanelor care au fost tratate de acestea. Iar avansul a fost de 22%!

 

 

Dar iata aici evolutia din fiecare an a numarului ambulantelor, a bolnavilor transportati de acestea si a numarului de bolnavi asistati de ambulante:

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/sistemul-medical-romanesc-in-colaps-numarul-ambulantelor-aproape-s-a-injumatatit-in-ultimii-ani-vezi-cate-autosalvari-erau-in-1990-si-cate-mai-sunt-acum.html

Related posts

23 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Cum a scăpat un român din infernul de la World Trade Center

econtext

TOPUL CELOR MAI SCUMPI SENATORI. VEZI cat costa Crin Antonescu, Vasile Blaga, Geoana, Berceanu, Anca Boagiu, Vosganian. TOP 25

Asaftei Bogdan

Am ajuns la 1.000 de zile de criza! Benzina s-a scumpit cu 30%, creditele au scazut de 10 ori, pretul aurului s-a dublat

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More