30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Soc la alegeri: USL ar castiga doar 15 judete, ca si PDL. Cum ar putea pierde USL, iar candidati ca Mazare sau Oprescu nu ar prinde un nou mandat de primar! Vezi cine ar castiga in fiecare judet

Exista un scenariu in care Uniunea Social-Liberala (USL) ar pierde alegerile locale.

Mai precis, ar castiga acelasi numar de primarii ca si PDL (fiecare cate 15 orase resedinta de judet), dar cu cele sase primarii care ar fi castigate de UNPR si UDMR, social-liberalii ar fi invinsi.

In plus, candidati considerati 100% castigatori, cum ar fi Radu Mazare sau Sorin Oprescu, ar pierde fara drept de apel. Cum este posibil asa ceva?

Lupta in avere

Econtext va propune o noua modalitate de a evalua candidatii la fotoliile de primar. Iar modalitatea consta in avere! Concret, va aratam ce candidati ar castiga posturile de primar daca s-ar lua in considerare averea lor.

Si am luat in calcul doar averea imobiliara, doar terenurile si casele. Practic, aratam cate case si cat teren au primii doi candidati (cei cu cele mai mari sanse) din fiecare judet.

Iar castigatorul dintre cei doi este cel mai instarit, cel care are cele mai multe case si cele mai intinse terenuri.

Pe scurt, va aratam cine sunt cei mai bogati candidati. Si cine ar castiga primariile daca s-ar lua dupa bogatie. Toate datele provin din declaratiile de avere ale candidatilor.

Harti si candidati

Econtext nu este la prima analiza privind candidatii la alegerile locale. Recent, am prezentat mai multe sondaje privind primarii din fiecare judet (vezi AICI cine ar castiga primariile din Romania), dar si consiliile judetene (vezi AICI cine ar castiga sefia consiliului in fiecare judet). De asemenea, Econtext a realizat si analize referitoare la averile actualilor primari (click aici pentru a vedea ce SALARII au primarii).

Dar sa ne intoarcem la radiografia de fata. Dupa cum spuneam, am luat candidatii cei mai bine cotati in sondaje (primii doi) si le-am prezentat averea imobiliara (terenuri si locuinte). Iar castigatori sunt cei care au cele mai multe locuinte si terenuri.

Asadar, daca s-ar bate in averi, USL ar castiga 15 primarii, iar PDL tot 15. De asemenea, UDMR ar castiga trei fotolii de primar, iar UNPR tot 3.

 

Dar iata harta candidatilor care ar castiga posturile de primari daca s-ar lua in calcul averea lor:

 

 

Top national

Dincolo de aceasta harta, sa vedem si cine sunt candidatii cu cele mai mari sanse din fiecare judet si, in plus, cate locuinte si cat teren au acestia.

In pamant, cel mai bogat candidat este Constantin Hogea, membru PDL, care concureaza pentru un mandat de primar in Tulcea.

Acesta detine terenuri in suprafata totala de 117.462 de metri patrati. El este urmat tot de un candidat PDL, de Ionel Iana, care vrea sa ajunga primar in Alexandria, Teleorman. In privinta caselor, cel mai instarit este Silviu Prigoana, care are 12 locuinte.

 

Dar iata aici cate locuinte si cat teren au toti candidatii la primariile oraselor resedinta de judet (primii doi candidati, cu cele mari sanse):

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/soc-la-alegeri-usl-ar-castiga-doar-15-judete-ca-si-pdl-cum-ar-putea-pierde-usl-iar-candidati-ca-mazare-sau-oprescu-nu-ar-prinde-un-nou-mandat-de-primar-vezi-cine-ar-castiga-in-fiecare-judet.html

Related posts

Fermierii ar putea primi sanctiuni de 5% sau chiar 100% din fondurile europene daca nu respecta conditiile

Asaftei Bogdan

ZECE CONTRA ZECE! Vezi cine sunt cei douazeci de GREI din jurul demiterii presedintelui Traian Basescu si cat de bogati sunt acestia

Asaftei Bogdan

China acuză Statele Unite că încearcă să creeze un NATO asiatic

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix