30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane $

Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane de dolari. Bloggerii militari ruși se concentrează pe schimbările de rang înalt în armata rusă și speră că ministrul Apărării, Serghei Șoigu, va fi numit onorific într-o altă funcție

Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de zeci de milioane de dolari, în timp ce soldații sunt lăsați la mila sorții.

Bloggerii militari ruși se concentrează pe schimbările de rang înalt în armata rusă și speră că ministrul Apărării, Serghei Șoigu, va fi numit onorific într-o nouă linie de muncă.

Motivele pentru discreditarea completă a echipei sale țin de detenția adjunctului său, Timur Ivanov, care a scos la iveală încă o dată, dacă mai era nevoie, incompetenţa sau corupţia la cele mai înalte niveluri de conducere militară a Rusiei.

Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane $

Arestarea apropiatului său a fost însoțită de fotografii și videoclipuri cu palatul lui Ivanov, care circulă pe canalele proguvernamentale.

Toate acestea nu arată bine pentru ministrul rus al Apărării, contestat de mulți din elita lui Putin. Fie este complet incompetent și a permis ca hoții flagrante să prospere sub nasul lui, fie a fost complice la acestea. Oricum, Șoigu nu iese cu fața curată și se zvonește că e deja „pe țeavă”.

Moșia lui Ivanov din Pankratov, regiunea Tver, este o copie a celebrului conac Znamenskoie-Raiok, construit în secolul al XVIII-lea de Fiodor Glebov, general-șef sub regina rusă Ecaterina cea Mare. Conacul are două aripi de oaspeți cu opt dormitoare fiecare, o sală pentru recepții sociale, o sală de luat masa cu oaspeții, un parc cu fântâni pe 8 ha de teren pe malul râului Volga.

Șoigu pe linie moartă

Terenul pentru moșie a fost achiziționat de Ivanov în 2019, iar Parlamentul local a trebuit să aprobe modificări ale regulilor, astfel încât zona de coastă a râului Volga să poată fi „dezvoltată”, potrivit quora.com.

Prețul conacului este destul de modest, 2 miliarde de ruble – 20 milioane de dolari.

După cum susține instanța, antreprenorii angajați de Ivanov pentru a construi proiecte pentru Ministerul Apărării au fost obligați să lucreze la proprietatea lui Ivanov în mod gratuit. Aceasta este vina de care este acuzat acum.

Toată elita lui Putin și-a construit reședințe – palate prin tot felul de contracte cu statul, dar în contextul războiului din Ucraina, șefii armatei pot fi încadrați ca „trădători” care au furat de la armată.

Șoigu, Gherasimov și toți ceilalți oficiali ruși au astfel de proprietăți, care au fost construite exact în același mod ca parte a unor comisioane pentru că li s-au alocat contracte guvernamentale profitabile. Toți dădeau recepții cu oficialii Kremlinului și părea un lucru normal.

Acum, niciun oficial rus nu se mai poate simți în siguranță. Dacă Ivanov poate fi arestat pentru „mită”, la fel poate oricine.

Serviciul secret FSB a preluat controlul asupra Ministerului rus al Apărării. Subordonații lui Shoigu sunt chestionați de FSB, iar birourile lor sunt percheziționate.

Simplul fapt că FSB și-a permis să-l aresteze pe generalul-maior în uniforma de armată și să-l prezinte așa la televiziunea de stat pare a fi un atac direct asupra lui Șoigu.

Iar acesta a înțeles mesajul, anume că dn clipă în clipă poate fi anunțat că a fost „avansat” într-un sector neînsemnat.

Related posts

Crimeea – Invadatorii ruşi încearcă să distrugă rezistența populației locale

econtext

Viktor Orban a discutat cu Volodimir Zelenski înainte de a se întâlni cu preşedintele Chinei

econtext

Ucraina vrea să atace fabricile de drone din Iran, Siria și Rusia. Ce reacție va avea Occidentul?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix