16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Soldații europeni demisionează, exact când NATO are mai mare nevoie de ei

NATO se confruntă cu o hemoragie de soldați profesioniști, scrie Politico. Nu mai este vorba atât de recrutarea de noi soldați, cât de convingerea celor sib arme să nu renunțe.

Soldații europeni demisionează, exact când NATO are mai mare nevoie de ei

Săptămâna aceasta, ministrul francez al forțelor armate, Sébastien Lecornu, a prezentat un plan de păstrare a talentelor pentru a stimula personalul militar să rămână în uniformă.

Pentru țările care se bazează pe armate profesioniste, provocarea este de a face forțele armate atractive – un lucru dificil de realizat în vremuri de șomaj scăzut, de concurență acerbă din partea sectorului privat și de utilizare pe scară largă a muncii la distanță.

În Franța, militarii rămân în armată în medie cu un an mai puțin decât înainte. În Marea Britanie, a existat un deficit anual de angajare de 1.100 de soldați – echivalentul a două batalioane de infanterie – chiar dacă guvernul a contractat recrutarea cu firma privată Capita.

Banii joacă un rol important în a-i face pe oameni să rămână în armata NATO. Una dintre măsurile emblematice ale planului francez constă în creșterea pensiilor prin integrarea bonusurilor; de asemenea, salariile sunt majorate.

Planul francez mai include ajutor pentru găsirea unei locuințe și accesul la asistență medicală și îngrijire a copiilor. Cuplurile care lucrează amândoi în cadrul ministerului forțelor armate, chiar dacă unul dintre ei este civil, vor putea transfera posturi împreună.

Dar condițiile de serviciu nu sunt atât de atractive, cu ore suplimentare cronice, absențe de luni de zile de acasă și perioade de recuperare ratate, care sunt ceva obișnuit.

„Problema nu este recrutarea, ci păstrarea, trebuie să păstrăm și familiile”, a declarat amiralul Lisa Franchetti, șeful operațiunilor navale ale Marinei americane, la o conferință la Paris la începutul acestui an.

În Polonia, noul guvern a anunțat la începutul acestui an creșteri salariale de aproximativ 20 de procente în încercarea de a păstra militarii. Salariul minim lunar pentru un soldat crește de la 4.960 zloți (1.150 de euro) la 6.000 zloți. Ca răspuns la amenințarea tot mai mare din partea Rusiei, armata poloneză a crescut de la 95.000 de militari în 2015 la 215.000 în acest an.

Unele state se gândesc să reintroducă stagiul militar obligatoriu

Țări precum Croația se gândesc să reintroducă stagiul militar obligatoriu. Altele, precum Danemarca, intenționează să o extindă pentru a include și femeile. Germania a renunțat la conscripție în 2011, dar, având în vedere că mulți dintre militarii care au îmbătrânit au ieșit din serviciu, există discuții reînnoite cu privire la reintroducerea unui fel de sistem de serviciu militar național.

În Germania, ca parte a eforturilor de consolidare a apărării naționale, guvernul vrea să ajungă la 203.000 de persoane în forțele armate până la începutul anilor 2030, dar recrutările cresc doar lent.

Comisarul special al Bundestagului pentru forțele armate, Eva Högl, a declarat că reinstaurarea unei forme de recrutare este o modalitate de a schimba lucrurile, dar vizarea femeilor este o mișcare mai evidentă pentru a opri declinul, deoarece potențialul de acolo este „departe de a fi epuizat”, a scris deputatul.

Legislația adoptată anul trecut încearcă să facă condițiile mai atractive, inclusiv un sprijin mai mare pentru îngrijirea copiilor și creșterea pensiilor de pensionare.

Nu există doar probleme legate de orele de lucru, ci și de infrastructura de bază. „Când vizitez trupele, nu mai aud că lipsesc căștile și vestele de protecție, ci dulapurile”, a scris Högl în raportul anual.

Potrivit lui Högl, repararea cazărmilor și a instalațiilor militare va costa aproximativ 50 de miliarde de euro – echivalentul a jumătate din totalul fondului special creat de guvern pentru a-și actualiza forțele militare în urma invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Related posts

Alarma, Romania ramane fara apa! 70.000 de hectare de apa au disparut in ultimii ani. Vezi ce judete se transforma in deserturi

Asaftei Bogdan

Sondaj: Peste o treime din romani considera ca utilizarea armelor chimice nu justifica o interventie in Siria

Asaftei Bogdan

Ucraina înaintează în regiunea ocupată Herson. Rusia a pierdut încă 50 de blindate

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix