33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Soldații ruși, terorizați de dronele vampir. Au puterea să răpească un om

Soldații ruși, terorizați de dronele vampir. Pe frontul din Ucraina, militarii acestei țări folosesc drone de mari dimensiuni capabile să ridice de la sol, un soldat rănit. Cecenii sunt cei mai speriați de ”dronele vampir”, pe care le-au botezat ”Baba Iaga”, un personaj mitologic din cultura rusă, care răpește copii.

Soldații ruși, terorizați de dronele vampir. Ceceni spun că aceste drone zboară doar noaptea, pentru a nu fi distruse. Fiind foarte mari, de mărimea unui om, o astfel de dronă poate transporta o cantitate mare de muniție. Este vorba de patru bombe cu diametrul de 82 de milimetri.

În plus, soldații ceceni, care luptă pentru armata rusă, mai susțin că au văzut cazuri când ”dronele vampir” au ridicat răniții de pe câmpul de luptă.

”Drone mari, doar puțin mai sofisticate, au fost folosite de inamic… pentru a ne fura răniții. Drona este echipată cu dispozitive speciale care arată ca niște gheare, cu ajutorul cărora capturează o persoană care nu este capabilă să fugă, să se ascundă sau să lupte cu drona”, a spus soldatul cecen, citat de ziarul Moskovski Komsomoleţ.

Aceste drone vampir sunt puse în mișcare de un motor pe benzină, care este ”foarte silențios”.

Ucrainenii confirmă. Soldații ruși terorizați de dronele vampir

De cealaltă parte, Kievul a difuzat noi imagini cu aceste drone, care atacă soldați ruși în zona orașului Bahmut din Donețk.

Dronele ”Vampir” au lovit un depozit rusesc și un vehicul blindat de luptă, evitând echipamentul de război electronic rusesc.

Capacitatea de a lupta a acestora a fost lăudată chiar și de vicepremierul ucrainean Mykhailo Fedorov.

Fedorov, conduce și departamentul pentru tehnologii inovatoare a dronelor.

”Într-un an, industria ucraineană a dronelor produce diferite tipuri de drone. De atac, bombardiere sau drone cu rază mare de acțiune. Înainte de invazia la scară largă, industria ucraineană s-a concentrat în principal pe recunoașterea aeriană”, a comentat oficialul ucrainean.

Fedorov a mai declarat că Kievul merge înainte cu producția de drone, comentând: „Vor urma mai multe!”

În urmă cu câteva zile, 270 de drone de atac ”Vampire” au ajuns în zonele de conflict din estul și sudul Ucrainei.

Pot transoporta 15 kilograme de bombe

Vehiculele aeriene fără pilot la bord (UAV), de producție ucraineană pot transporta o încărcătură de 15 kilograme de bombe. Acestea sunt folosite pentru a lovi blindatele și tancurile rusești, precum și depozite de muniție, depozite și apărări inamice.

”Fiecare dronă este echipată cu un aparat de termoviziune, astfel încât poate opera eficient pe timp de noapte. Veți vedea în curând rezultatele explozive ale activității acestor „păsări” în rapoartele grupurilor de atac ale UAV-urilor”, a mai spus Fedorov.

În ultima săptămână, armata ucraineană a folosit drone pentru a ținti 33 de tancuri rusești, 43 de vehicule blindate și 10 depozite de combustibil. Pe listă mai apar și depozite de muniție care au fost distruse prin atacurile cu bombe lansate de dronele vampir.

Related posts

Războiul dintre Rusia și NATO poate începe în Marea Neagră pe coridorul grânelor, aproape de România

econtext

Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina

econtext

Câinele lui Joe Biden a fost „destituit” de la Casa Albă. Cu ce l-a supărat pe președinte?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix