16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Soldații ucraineni îngheață în tranșee. Rușii au înaintat 2 km și au pierdut mii de oameni

Soldații ucraineni îngheață în tranșee. Rușii au înaintat 2 km și au pierdut mii de oameni în bătălia pentru Avdiivka din regiunea Donețk.

Soldații ucraineni îngheață în tranșee. Vreme cumplită pe front, soldații ucraineni îngheață în tranșee. Rușii au înaintat 2 km și au pierdut mii de oameni.

Vremea pentru următoarele zile se anunță nefavorabilă, cu ninsori, ceață, vânt, după o săptămână de viscol. Războiul continuă în ciuda condițiilor de îngheț.

Soldații ucraineni îngheață în tranșee. Rușii au înaintat 2 km și au pierdut mii de oameni

Serviciul de Informații pentru Apărare al Regatului Unit a raportat la 28 noiembrie că rușii au făcut puține progrese în bătălia pentru Avdiivka din regiunea Donețk și i-a costat mii de victime, potrivit European Pravda.

„Deși modest, acest avans al armatei ruse reprezintă probabil unul dintre cele mai mari câștiguri din primăvara anului 2023. A costat unitățile implicate mii de victime”.

UK Defense Intelligence a remarcat că rușii nu au încetat să încerce să încercuiască Avdiivka.

Au reușit să avanseze linia frontului cu până la 2 km de la începutul lunii octombrie, ceea ce îi apropie de Uzina de Cocs și Chimie Avdiivka, unde Forțele Armate ale Ucrainei dețin una dintre principalele lor poziții defensive.

Avdiivka a devenit un front extrem de problematic, dar Ucraina păstrează controlul asupra unui coridor de 7 km lățime prin care continuă să aprovizioneze orașul.

Tehnica militară străină și tancurile Leopard 1A5 se comportă bine pe timp de iarnă, în timp ce rușii se bazează pe valurile deinfanteriști sacrificați și pe atacuri cu drone.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, comentând despre starea războiului din Ucraina, a spus că sunt necesare pregătiri pentru ostilități sporite și atacuri cu rachete din partea Rusiei.

La întâlnirea miniștrilor de externe ai țărilor NATO de la Bruxelles de la 28 noiembrie, secretarul general al Alianței a remarcat că linia frontului în Ucraina se confruntă în prezent cu lupte intense.

În plus, „am văzut valuri de atacuri cu drone asupra orașelor ucrainene”, a adăugat el.

„Trebuie să ne pregătim pentru lupte sporite și atacuri sporite cu rachete aeriene asupra orașelor ucrainene. Sprijinul aliaților NATO pentru Ucraina este și mai important acum.”

Related posts

Pierderile Rusiei în 24 de ore: 650 soldați, 15 tancuri. Putin cere la arme copii de 18 ani

econtext

Ofensiva lui Putin în Marea Neagră cu 3 nave de luptă. Dronele Ucrainei, vânate cu mitraliere

econtext

Tancurile Leopard-2, în picaj, după eşecul din Ucraina. Discuțiile italo-franco-germane se prăbușesc

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix