7.8 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Soldații ucraineni vor fi dotați cu „rucsacuri arici“ și roboți de înaltă tehnologie în lupta cu dronele ucigașe ale lui Putin

Soldații ucraineni vor fi dotate cu rucsacuri în stil arici și roboți la sol de înaltă tehnologie în încercarea de a fi cu un pas în fața dronelor ucigașe rusești.

Soldații ucraineni vor fi dotați cu un  nou echipament împotriva dronelor pe linia frontului ucrainean va începe în patru săptămâni, în timp ce firmele de tehnologie din țara devastată de război se grăbesc să creeze noi tehnologii pentru a ține pasul cu dezvoltarea rapidă a armelor rusești, scrie Daily Mail.

Rucsacul „arici” foarte avansat de 6 000 de dolari al companiei tehnologice ucrainene Kvertus, care își trage numele de la numărul de antene de pe el, va fi utilizat pentru a dezactiva dronele rusești, firele sale radiante acționând ca o apărare de tip cupolă.

Soldații ucraineni

Între timp, robotul terestru al firmei, în valoare de 100 000 de dolari – un vehicul terestru fără pilot, de asemenea echipat cu antene – a fost dezvoltat pentru a dezactiva dronele prin blocarea semnalelor lor GPS.

3

Acesta are, de asemenea, rolul de a transporta soldații departe de câmpul de luptă, ceea ce va fi deosebit de util pentru cei care sunt răniți.

Directorul comercial al Kvertus, Serhii Skorik, a declarat pentru The Times că ideea din spatele robotului a venit după ce un comandant ucrainean i-a spus că trupele nu reușesc să își scoată soldații răniți de pe câmpul de luptă din cauza numărului mare de drone rusești care survolează cerul.

Cerul Ucrainei este în mare parte ocupat de drone rusești, majoritatea soldaților care mor pe câmpul de luptă fiind uciși de aceste vehicule aeriene fără pilot.

Antenele sunt menite să blocheze semnalele la o distanță de până la 300 de metri.

Cu toate acestea, Skorik consideră că Kvertus a salvat mai mult de 50 000 de vieți cu ajutorul echipamentelor sale de la invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Noile echipamente de război electronic, drone cu viziune artificială și bobine de cabluri pot schimba radical cursul ostilităților din Ucraina.

4

Niciun complex EW nu poate oferi protecție 100% pentru soldații de pe câmpul de luptă

Războiul din Ucraina a dezvăluit într-un mod nou posibilitățile vehiculelor aeriene fără pilot și mijloacelor de război electronic radio (EW), care sunt acum folosite împotriva lor. Reprezentanții companiilor de dezvoltare KVERTUS, Piranha Tech și producătorul de dispozitive Dandelion au declarat pentru publicația ucraineană Focus care tehnologii sunt acum cele mai enervante pentru militarii de pe front și care pot schimba cursul războiului din Ucraina.

Iaroslav Filimonov, CEO al companiei ucrainene KVERTUS , care produce echipamente radio-electronice de război, spune că, în general, situația cu EW în Ucraina este dificilă. Dronele vor continua să stăpânească cerul în al treilea an de război la scară largă, iar forțele de apărare sunt extrem de lipsite de contramăsuri, necesitând de multe ori mai multe decât au în prezent. Sarcinile care se execută cu ajutorul dronelor se numără printre priorități, numărul aeronavelor este în creștere, apar noi tipuri.

„Principala amenințare sunt acum dronele FPV, așa-zisele drone kamikaze, dar nu numai ele, pentru că există și drone de recunoaștere, drone care aruncă muniție, drone de corectare. Toate acestea sunt foarte relevante, iar EW pe front este extrem de insuficientă. În realitățile actuale ale războiului, absolut totul trebuie protejat de drone, începând cu un soldat într-un șanț: o pirogă, un grup de oameni care merg la deminare, evacuare, pentru a îndeplini o sarcină, deplasarea elementară din punctul „A” în punct. „B”. Acest lucru se aplică tuturor echipamentelor, adică tuturor jeep-urilor, pickup-urilor care merg pe front prin voluntari, tot ceea ce este furnizat central Forțelor Armate ale Ucrainei, Gărzii Naționale, polițiștilor de frontieră etc. Toate acestea, chiar și echipamentele inginerești care construiesc fortificații, trebuie să fie echipate cu mijloace EW, pentru că orice jeep condiționat fără protecție devine imediat o țintă de distrugere”, a subliniat Iaroslav Filimonov.

Din păcate, niciun complex EW nu poate oferi protecție 100% pentru soldații de pe câmpul de luptă, dar o astfel de protecție este mai bună decât nicio protecție.

Ucraina a folosit, de asemenea, arme antidronă pentru a ajuta la limitarea atacurilor rusești.

Firma australiană DroneShield a furnizat Ucrainei armele sale anti-drone la începutul războiului.

Aceasta vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la începutul acestei luni că țara poate produce patru milioane de drone pe an și își sporește rapid producția de alte arme.

Vorbind în fața directorilor a zeci de producători străini de armament la Kiev, el a declarat că Ucraina a contractat deja producția a 1,5 milioane de drone în acest an.

Producția de drone era practic inexistentă în Ucraina înainte de invazia Rusiei în februarie 2022.

„În condițiile extrem de dificile ale războiului la scară largă, sub loviturile constante ale Rusiei, ucrainenii au fost capabili să construiască o industrie de apărare practic nouă”, a declarat Zelenski.

Ucraina și-a triplat producția internă totală de arme în 2023 și apoi și-a dublat din nou acest volum doar în primele opt luni ale acestui an, a declarat prim-ministrul Denis Șmihal la aceeași reuniune. Oficialii ucraineni nu au dat cifre absolute.

Related posts

Topul celor mai mari economii în 2024. SUA conduce, în timp ce Rusia a ieșit din Top 10

econtext

Licitatie la Paris: Un roman a cumparat manuscrisele lui Cioran pentru 405.000 euro

Asaftei Bogdan

Cat valoreaza aurul si argintul din subsolul Romaniei

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More