23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Sondaj de opinie. Cei mai mulţi bucureşteni merg în continuare pe mâna lui Nicuşor Dan. Luptă strânsă între Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone

Cu cinci săptămâni înainte de alegerile locale, cei mai mulţi bucureşteni l-ar vota în continuare pe Nicuşor Dan, indică un sondaj realizat de CURS în perioada 22-30 aprilie.

Potrivit aceluiaşi sonsaj CURS, locurile 2 şi 3 în intenţia de vot pentru funcţia de Primar General ar fi ocupate de Gabriela Firea (PSD) şi Cristian Popescu Piedone (PUSL), la distanţă de doar un procent unul de celălalt.

Sondaj CURS. Nicuşor Dan, preferat de bucureşteni la Primăria Capitalei

Lupta pentru fotoliul de Primar General se dă, aşadar, între Nicuşor Dan, Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone. Nicușor Dan (independent), susținut de USR, PMP, Forța Dreptei și REPER, este pe primul loc și este cotat cu 29% din voturi, conform sondajului CURS. Procentele acestuia au scăzut considerabil după îndepărtarea candidatului unic PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu şi înlocuirea lui cu Gabriela Firea (PSD), respectiv Sebastian Burduja (PNL).

Nu mai departe de săptămâna trecută, Nicușor Dan avea 38,5% într-un sondaj INSCOP și 37% într-un sondaj realizat de SOCIOPOL.

Potrivit sondajului CURS, Gabriela Firea beneficiază de 26% intenție de vot, o creștere consistentă față de cele 21,4% din sondajul INSCOP și cele 22% din sondajul AVANGARDE.

La rândul său, candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, ar obține 25% din voturi la alegerile locale din 9 iunie, conform datelor din acelaşi sondaj CURS. Comparativ cu cele 27,4% din sondajul INSCOP, Piedone este în scădere, însă crește comparativ cu sondajul SOCIOPOL unde beneficia de 22% susținere.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, are 15% intenție de vot, față de cele 11% din sondajul SOCIOPOL și cele 10,1% din sondajul INSCOP, fiind și el în ascensiune, la fel ca Firea.

Candidatul AUR, Mihai Enache, ar fi votat doar de 7% dintre alegători.

Cine are cele mai mari şanse să ocupe fotoliul de primar la casele de pariuri

Casele de pariuri au refăcut cotele pentru candidații la Primăria Capitalei, după ieşirea din cursă a lui Cătălin Cîrstoiu şi intrarea Gabrielei Firea şi a lui Sebastian Burduja.

Aşadar, la casele de pariuri, actualul primar al Capitalei este cotat cu 1.35. A doua șansă le revine lui Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea, ambii având o cotă de a câștiga alegerile de 5,50.

Sebastian Burduja este al patrulea pe lista posibililor câștigători pentru București, cu o cotă de… 50.

Related posts

Irinel Columbeanu, despre situația critică în care se află! „Regret că am fost prea credul”

Avramescu Radu

Prognoza meteo, 8 iunie. Căldură extremă și disconfort termic ridicat în mai multe zone

econtext

Titanic revine pe ecrane! Vezi cine-i joacă pe Jack și Rose, după 25 de ani de la lansare!

Moise Lidia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix