19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Stare de urgență într-un oraș din Rusia. O dronă a lovit un bloc de locuințe

Stare de urgență într-un oraș din Rusia. O dronă a lovit vineri un bloc de locuinţe din oraşul Voronej, situat în sudul Rusiei, rănind uşor trei persoane. Anchetatorii ruşi spun că este vorba de un „act terorist” din partea Ucrainei. Guvernatorul regional a ordonat starea de urgenţă.

Stare de urgență într-un oraș din Rusia. Trei persoane au fost rănite uşor de cioburile de sticlă spartă, dar nu au avut nevoie de tratament spitalicesc, a declarat guvernatorul regional Aleksandr Gusev.

Comitetul de stat pentru investigaţii din Rusia, organismul care se ocupă de infracţiunile grave, a declarat că a deschis un dosar penal împotriva „persoanelor care acţionează în interesul conducerii politico-militare a Ucrainei”.

Nu a existat nicio reacţie oficială din partea Ucrainei, care nu comentează presupusele operaţiuni militare în interiorul teritoriului rusesc.

Atacurile cu drone în interiorul Rusiei au devenit un eveniment frecvent, dar acestea au loc mai degrabă în zonele mai apropiate de Ucraina. Voronej are o populaţie de peste un milion de locuitori şi se află la aproximativ 180 km de graniţa cu Ucraina.

„A avut loc o explozie violentă. Am ţipat. Şi (instalatorul) care îmi repara canalizarea a văzut-o; a strigat că era o dronă”, a declarat un martor.

Anchetatorii au declarat că blocul de apartamente a suferit daune structurale, faţada fiind parţial spartă şi incendiată.

Potrivit NEXTA, propagandiştii ruşi scriu că drona a încercat să atace o fabrică locală de avioane, dar a fost bruiată de la traiectorie prin semnale electronice.

Luna trecută, Rusia a acuzat Ucraina că a lansat două drone spre Kremlin în ceea ce a declarat că a fost o încercare de a-l ucide pe preşedintele Vladimir Putin. Kievul a negat implicarea în acel incident.

La 30 mai, Rusia a declarat că a doborât sau a deviat opt drone ucrainene într-un atac asupra mai multor cartiere din Moscova. Un consilier prezidenţial ucrainean a negat că Kievul a fost implicat direct, dar a declarat că este „încântat să urmărească evenimentele” şi a prognozat mai multe astfel de atacuri.

Related posts

Inteligența artificială generativă a perturbat educația. Ce s-a decis acum

econtext

Ucraina va avea în curând drone cu o rază de acțiune de 2.000 km ce vor putea lovi baze militare ruse în Urali sau Arctica

econtext

Alertă maximă în Germania! Este fără precedent ce se întâmplă în spaţiul Schengen

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix