8.9 C
București
25 septembrie 2022
econtext.ro
PIAȚA MUNCII

STAREA DE ALERTĂ! Ce activități sunt permise de pe 15 mai, când intrăm în situaţie de alertă

STAREA DE ALERTĂ. Proiectul de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă adoptat de Guvern permite organizarea activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţii destinate acestui scop, aşa cum sunt cele de tip drive-in, room-service sau livrare la clienţi, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„În domeniul economic, potrivit acestor prevederi, va fi permisă organizarea activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţii destinate acestui scop, aşa cum sunt cele de tip drive-in, room-service sau livrare la clienţi. Tot în domeniul economic, pe perioada stării de alertă, se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul şi serviciile în centrele comerciale cu câteva excepţii în cazul cărora sunt permise astfel de activităţi, respectiv vânzarea produselor electronice şi electrocasnice, dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliu. Este, de asemenea, permisă activitatea desfăşurată de operatorii economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei şi este întreruptă comunicarea cu restul complexului”, a explicat Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Exceptii

STAREA DE ALERTĂ. El a precizat că proiectul de lege prevede şi câteva excepţii pentru operatorii economici care-şi desfăşoară activităţile în centre comerciale, precum „cele legate de îngrijire personală, curăţătorie, cabinete stomatologice, optică medicală şi altele”.

Related posts

STARE DE URGENTA. Numărul contractelor de muncă suspendate şi încetate a depăşit un milion

Axinte Dan

STUDIU: Spațiu de retail din România însumează circa 3,5 milioane de metri pătraţi. Capitala are cea mai mare felie

admin

Rata şomajului: Romania, printre statele cu cele mai state la rata somajului in februarie

Nemeșan Iulian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More