33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
Uncategorized

Strazile din Romania, culoare ale mortii! Cate persoane mor in accidentele rutiere din Romania si cate in celelalte state din UE

Accidentul provocat de Serban Huidu evidentiaza – pentru a cata oara? – un fapt extrem de trist: strazile din Romania sunt adevarate ‘culoare ale mortii’.

Zilele trecute, Econtext a publicat, in premiera in Romania, o analiza privind numarul de kilometri de autostrada din tara noastra si din celelalte state ale Uniunii Europene.

Analiza arata ca suntem pe ultimele locuri din UE la numarul de kilometri de autostrada si la cat am construit in ultimii douazeci de ani.

Vezi aici topul statelor din UE in functie de numarul kilometrilor de autostrada

Calitatea soselelor

Dar, dincolo de lungimea autostrazilor, mai multi cititori ne-au scris afirmand ca mai trebuie luat in considerare un aspect esential: calitatea lor, a autostrazilor! Iar concluzia a fost ca Romania are printre cele mai mai proaste sosele din blocul comunitar.

Nu doar autostrazi, ci sosele in general. Si accidentul lui Huidu ne reaminteste acest lucru, ne reaminteste ca strazile din Romania sunt printre cele mai periculoase din Europa. Iar numarul accidentelor mortale ne dovedeste aceasta concluzie dramatica.

Obiectul acestei analize este chiar acesta: de a prezenta cate persoane mor in Romania din cauza accidentelor rutiere.

Si comparam cu situatia din celelalte state europene pentru a afla pe ce loc se afla Romania in UE dupa numarul de persoane ucise in accidente rutiere. Datele au fost compilate de Comisia Europeana si sunt valabile pentru anul 2009, fiind cele mai noi date.

Persoane ucise in accidente rutiere

Pe prima pozitie la numarul de persoane ucise in 2009 in accidente rutiere se afla Polonia. Astfel, accidentele de pe strazile Poloniei s-au soldat cu 4.572 de morti. Franta, Germania si Italia se situeaza pe urmatoarele locuri, cu peste 4.000 de persoane care si-au pierdut viata in urma accidentelor.

Iar pe a cincea pozitie se afla tara noastra: 2.796 de persoane au murit pe strazile din Romania in urma cu doi ani (in 2010 au murit 2.377 de oameni in accidentele rutiere din tara noastra, potrivit Politiei Romane).

In total, aproape 35.000 de persoane si-au pierdut viata pe soselele din statele Uniunii Europene.

 

Dar iata numarul persoanelor ucise in accidente rutiere in toate tarile din UE in 2009:

 

 

 

 

Accidente/numar de locuitori

Totusi, aceasta statistica nu este pe deplin relevanta! Pentru a creste gradul de claritate este nevoie sa vedem care este rata accidentelor in raport cu numarul locuitorilor.

Pentru ca Germania, Franta, Italia au un numar ridicat de accidente, dar daca le raportam la numarul locuitorilor, situatia se schimba radical. Radical! Din nefericire, situatia se schimba radical, devenind si mai dramatica, si in cazul Romaniei.

Asadar, numarul mortilor la un milion de locuitori este cel mai ridicat in Lituania! Raportul este de 148 de morti la 1 milion de locuitori. Pe locul al doilea se situeaza Polonia: 143 de morti la 1 milion de locuitori.

Iar pe trei se plaseaza Romania!

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/strazile-din-romania-culoare-ale-mortii-cate-persoane-mor-in-accidentele-rutiere-din-romania-si-cate-in-celelalte-state-din-ue.html

 

Related posts

AGRICULTURA MOARE rapid si sigur: Peste 25.000 de fermieri au fost nimiciti de criza. VEZI care sunt judetele cu cele mai mari epurari

Asaftei Bogdan

Cum ne gaseste benzina la inceput de an? In Ungaria s-a ieftinit cu 10%. Topul statelor europene dupa pretul la benzina din ultimele luni

Asaftei Bogdan

NOUA HARTA A SALARIILOR: La cat vor ajunge salariile in acest an. Vezi care sunt judetele in care angajatii ar trebui sa ceara mariri de salarii

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix