23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Studiu: Patru din cinci romani se uita zilnic la televizor. Vezi cati romani urmaresc telenovele, talk-show-uri sau jurnale de stiri

Patru din cinci romani se uita zilnic la televizor, potrivit unei cercetari realizate de IRES si prezentate, joi, la sediul CNA.

Studiul, intitulat “Atitudini si obiceiuri de consum media. Perceptii privind CNA”, a fost prezentat joi, intr-o conferinta de presa, de Rasvan Popescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), si de Vasile Dancu, presedintele Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Astfel, 83% dintre romani se uita zilnic la televizor, in timp ce 10% se uita de cateva ori pe saptamana, 3% doar o data pe saptamana, iar 1% cel putin o data pe luna. Numai 0,4% dintre romani spun ca nu se uita niciodata la televizor.

Procentele sunt aproximativ similare cu cele din anul 2007, cand un sondaj realizat de Insomar la comanda CNA arata ca 82% din romani se uita zilnic la televizor.

O alta concluzie este ca persoanele cu studii superioare tind sa se uite zilnic la televizor intr-un procent mai mare (88,1%), decat cele cu studii medii (83,4%) si cele cu studii elementare (77,8%).

Ce urmarim la TV

Un alt obiectiv al cercetarii a fost sa arate ce programe urmaresc romanii la televizor. Iar 81% dintre persoanele chestionate au afirmat ca urmaresc zilnic jurnale de stiri la TV, 11% de cateva ori pe saptamana, 3% o data pe saptamana si 2% niciodata.

La randul lor, talk show-urile (preponderent cele politice) sunt urmarite zilnic de 16% dintre respondenti, de cateva ori pe saptamana de 23% din acestia si o data pe saptamana de 12%. In acelasi timp, 29% din cei chestionati au spus ca nu se uita niciodata la talk show-uri.

Pe de alta parte, emisiunile sociale (anchete, reportaje etc.) sunt urmarite zilnic de doar 9% din respondenti, de cateva ori pe saptamana de 27% si niciodata de 26%.

De asemenea, 13% dintre respondenti urmaresc zilnic la TV filme documentare (istorie, stiinta, natura etc.), iar 24% de cateva ori pe saptamana, tot 24% o data pe saptamana, 7% cel putin o data pe luna, iar 16% niciodata.

Pe de alta parte, 21% spun ca urmaresc zilnic la TV filme artistice, iar 23% se uita in fiecare zi la seriale. Telenovelele sunt urmarite zilnic de 12% dintre telespectatori (preponderent femei, cu studii elementare, din mediul rural), in timp ce 65% sustin ca nu se uita niciodata la astfel de programe.

/https://econtext.ro/eveniment–2/social/studiu-patru-din-cinci-romani-se-uita-zilnic-la-televizor-vezi-cati-romani-urmaresc-telenovele-talk-show-uri-sau-jurnale-de-stiri.html

Related posts

Dacă nu ești de acord cu noi, ești împotriva noastră! Cum vor fi excluși oamenii din viața socială

econtext

Zelenski, la un an de când forțele ruse s-au retras de pe Insula Şerpilor: “Suntem mult mai puternici decât crede oricine”

econtext

Kievul folosește un ton ostil și continuă politica anti-maghiară

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix