10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

SUA amână furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina. Sunt mai tari ca HIMARS

SUA amână furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina până anul viitor. Sunt mai tari ca HIMARS. Potrivit unui reprezentant al Pentagonului, furnizarea acestui tip de muniție este așteptată la începutul anului 2024, după ce va fi efectuată o verificare.

SUA amână furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina până anul viitor. Este vorba de primul lot mare de bombe aeriene ghidate de GPS cu rază lungă de acțiune (GLSDB), capabile să zboare pe o distanță de160 km. Sunt mai tari ca HIMARS

Potrivit unor surse citate de Reuters, furnizarea de GLSDB de către compania Boeing va fi efectuată la sfârșitul lunii decembrie, iar apoi se vor efectua teste pentru câteva luni înainte de a fi trimis în Ucraina.

SUA amână furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina până anul viitor

Deoarece contractul de începere a producției GLSDB a fost semnat în martie 2023, furnizarea a fost amânată până la sfârșitul anului.

Producția a necesitat materialele puse la dispoziție de Guvern, astfel că începerea a trebuit să fie amânată, potrivit pravda.com.ua.

Rachetele GLSDB vor permite armatei Ucrainei să lovească ținte la distanță de două ori mai mare decât HIMARS, furnizate de SUA, ceea ce va forța Rusia să-și mute proviziile și mai departe de liniile frontului.

GLSDB este operat cu ajutorul GPS, poate depăși obstacole electronice, poate fi folosit în orice condiții meteorologice și poate fi folosit și împotriva vehiculelor blindate.

Anterior, s-a raportat că SUA negociază cu Grecia achiziționarea a 75.000 de obuze de artilerie din depozitele Forțelor Armate ale Greciei pentru a realimenta cu muniție Ucraina.

Înainte de aceasta, Comisia Europeană a îndemnat statele UE să intensifice complexul industrial de apărare pentru a crește producția de muniție pentru Ucraina.

Uniunea Europeană nu va furniza Ucrainei un milion de cartușe de artilerie până în martie 2024, a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

Pe fondul îngrijorării că UE nu va furniza Ucrainei un milion de cartușe de artilerie până în martie 2024, Franța a fost de acord să revizuiască o cerință anterioară ce o forța să cumpere muniție doar din Europa.

Related posts

Pogonaru, AOAR: Am gresit cand am vandut atatea banci strainilor

Asaftei Bogdan

Ponta si Boc au lovit puternic in someri si in absolventii de facultate. VEZI LOVITURA DUBLA a celor doi prim-ministri

Asaftei Bogdan

Optimismul lui Zelenski, motiv de ceartă între echipa prezidenţială şi conducerea militară a Ucrainei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More