23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

SUA întărâtă Turcia: Reiau războiul împotriva ISIS în Siria și înarmează forțele kurde

SUA întărâtă Turcia: Reiau războiul împotriva ISIS în Siria și înarmează forțele kurde pentru luptă. Armata americană a trimis un convoi de întărire format din aproape 50 de vehicule către bazele din provincia Deir ez-Zor din estul Siriei.

SUA întărâtă Turcia: Reiau războiul împotriva ISIS în Siria și înarmează forțele kurde pe care Ankara le numește „gruparea teroristă YPG/PKK”.

Convoiul forțelor americane a intrat luni în Al-Hasakah prin punctul de trecere al frontierei Al-Waleed dintre Irak și Siria, au declarat surse locale pentru Anadolu.

SUA întărâtă Turcia: Reiau războiul împotriva ISIS în Siria și înarmează forțele kurde

Convoiul, format din aproximativ 50 de vehicule blindate, cisterne de combustibil și vehicule încărcate cu muniție, a ajuns la bazele forțelor americane din zăcământul de gaze naturale Koniko și zăcământul de petrol al-Omer din regiunile ocupate de „teroriștii YPG/PKK”, după cum îi numește Guvernul turc, din zona rurală Deir ez-Zor.

Vehiculele americane de luptă Bradley și alte vehicule 4×4 au escortat convoiul.

Treptat, din ianuarie, armata americană a trimis întăriri la bazele și posturile militare americane din orașele Rmelan, Tel Beydar și Ash Shaddadi din Al-Hasakah.

„Din 2015, forțele americane din Siria au antrenat mii de teroriști YPG/PKK în bazele lor militare din regiune, sub pretextul combaterii terorismului”, scrie Anadolu.

În octombrie 2019, în timpul „operațiunii anti-teroriste transfrontaliere” a Turciei, forțele americane s-au retras din zonă pentru a-și consolida prezența în jurul puțurilor de petrol din nord-estul Siriei.

Atacuri ale grupurilor ISIS în zona cu resurse de petrol și gaze

Siria a fost blocată într-un război civil vicios de la începutul anului 2011, când Bashar al-Assad a reprimat cu ferocitate protestele antiregim.

Potrivit The Defense Post, teroriștii ISIS încă sunt prezenți în Siria.

Săptămâna trecută, 33 de soldați ai regimului Assad au fost uciși atunci într-o ambuscadă cu autobuzul în deșertul de lângă Mayadeen, în provincia Deir Ezzor, cel mai mortal atac al extremiștilor asupra forțelor guvernamentale, cu care, de regulă, nu se confruntă.

Cu câteva zile mai devreme, alți zece au fost uciși într-un atac ISIS în provincia Raqa, fostul bastion al jihadiștilor din Siria.

Tot în această lună, jihadiștii au atacat un convoi de cisterne petroliere păzite de armata siriană în deșert, ucigând șapte persoane, inclusiv doi civili.

Related posts

Ce înseamnă, de fapt, noul ajutor pentru Ucraina. Și pentru Putin

econtext

Judecătorii au luat-o razna: pensie alimentară pentru câinele familiei

econtext

Un cutremur puternic a „măturat” Japonia! S-a produs în apropierea unui oraș de 70.000 de locuitori

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix