28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

SUA, la un pas de colaps. Decizia care a salvat o situație catastrofală

Congresul SUA a aprobat, sâmbătă, 23 martie, un proiect de lege care permite finanțarea guvernului federal până în septembrie şi să împiedice cea mai mare economie a lumii să intre în colaps. Președintele american, Joe Biden, a făcut apel la senatori, în urmă cu o lună, să aprobe bugetul guvenului federal,astfel încât Apărarea SUA să nu rămână fără finanțare

SUA
Guvernul SUA are, în sfârșit, buget. Cheltuielile total interzise

Legea bugetului federal interizice orice finanţare directă din partea Statelor Unite către agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, UNRWA, care a fost în centrul unei controverse de când Israelul a acuzat 12 din cei 13.000 de angajaţi ai săi din Gaza de implicare în atacul mortal al Hamas din 7 octombrie, relatează Reuters.

Bugetul permite finanțarea Taiwan cu sute de milioane de dolari Taiwan, dar nu cuprinde prevede finanţare pentru Ucraina, deoarece pachetul pentru Kiev face obiectul unor negocieri separate.

Textul conţine şi câteva măsuri legate de imigraţie, subiect exploziv în plină campanie prezidenţială, şi o serie lungă de prevederi care nu ţin neapărat de buget, menționează sursa citată.


SUA

Finanțarea ambadelor SUA cu limitări. Nu au voie să arboreze steagul comunității LGBT+

De exemplu, li se interzice ambasadelor SUA să arboreze steagul curcubeu, stindardul comunităţii LGBT+, contrar a ceea ce unele dintre acestea obişnuiau să facă cu ocazia „Lunii mândriei”, menționează sursa amintită.

Tensiunile dintre senatorii republicani și cei conservatori au condus la o întârziere istorică a legii bugetului SUA.

„Tocmai am ajuns la un acord pentru a finanţa guvernul federal”, a declarat președintele Camerei Reprezentanților SUA, Chuck Schumer, conform AFP.

Bugetul federal ajunge la 1200 de miliarde de dolari.

Subvențiile lunare pentru locuințele publice pentru persoanele care au venituri reduse, dar și pentru persoanele cu probleme medicale și veterani, ar fi fost în pericol, dacă bugetul guvernului SUA nu ar fi fost aprobat.

De asemenea, plata către construcțiile și proiectele militare s-ar fi sistat.

Related posts

Despre ce este cartea de Alexei Navalnîi, care urmează să fie lansată în Occident

econtext

Nu a murit Evgheni Prigojin?! S-a aflat adevărul despre conducătorul grupului Wagner

econtext

Războiul din Israel, ziua 69. Hamas atacă din zona umanitară

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix