23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

SUA, lovituri în Siria după atacurile asupra personalului american din regiune

Duminică, Statele Unite au efectuat atacuri aeriene în Siria asupra a două ținte asociate Iranului, în replică la atacurile suferite de personalul american din acea regiune, conform declarației făcute de Lloyd Austin, șeful Pentagonului.

Astfel, SUA au efectuat lovituri de precizie asupra unor facilităţi din Siria, folosite de Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice din Iran şi de grupurile afiliate Iranului.

Lloyd Austin a menționat într-un comunicat că totul vine ca răspuns la atacurile continue împotriva personalului american din Irak şi din Siria.

SUA au bombardat mai multe ținte din Siria

Pentagonul informează că au fost vizate o unitate de antrenament și o locuință folosită ca ascunzătoare în proximitatea localităților Abu Kamal și, respectiv, Mayadin.

Lloyd Austin a subliniat că siguranța personalului american reprezintă o prioritate supremă pentru Președintele american.

Și, în consecință, acesta a emis ordine pentru acțiunea ce a avut loc, reiterând hotărârea Statelor Unite de a se apăra, atât pe sine, cât și pe personalul și interesele sale, potrivit news.ro.

iran

Statele Unite, lovituri constante asupra țintelor ce au legături cu Iranul

Aceasta reprezintă a treia intervenție a armatei americane în mai puțin de trei săptămâni îndreptată către obiective din Siria.

Se susține că acestea sunt conectate la Iran, care oferă sprijin diferitelor grupuri armate acuzate de Washington că stau la baza intensificării atacurilor împotriva forțelor americane din Orientul Mijlociu.

La data de 8 noiembrie, avioanele de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA au efectuat atacuri aeriene asupra depozitelor de arme și muniții aparținând Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC), la est de centrul provincial Deir ez-Zor (la 420 km de Damasc).

Potrivit informațiilor de la Agence France-Presse, zece persoane au fost raportate decedate în urma acestui atac.

Trupele SUA din Siria și Irak, vizate ce le puține 50 de atacuri

Din data de 7 octombrie, trupele americane desfășurate în Siria și Irak au fost supuse la aproximativ 50 de atacuri, conform informațiilor provenite de la Pentagon. În prezent, se află 900 de militari americani în Siria și 2.500 în Irak.

În 19 octombrie, două baze militare americane din Siria au fost atacate, a anunțat postul de televiziune Al Mayadeen din Liban, care transmite poziții pro-Iran.

Nu a existat însă nicio confirmare oficială a atacurilor.

Canalul de știri Al Mayadeen a raportat că o bază Conoco din zona rurală din nordul regiunii Deir al-Zor a fost vizată într-un atac cu rachete.

De asemenea, televiziunea a menționat că a avut loc un atac cu drone asupra bazei Al-Tanf, situată în apropierea granițelor Siriei cu Irak și Iordania.

Related posts

„Trebuie să fim pregătiţi”. Avertismentul șefului NATO despre războiul din Ucraina

econtext

Un avion s-a prăbușit lângă Los Angeles. Toate persoanele aflate la bord au murit

econtext

Preşedintele Consiliului European cere Rusiei socoteală pentru distrugerea barajului Kahovka: E o crimă de război

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix