16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Taiwan așteaptă cu 400 rachete americane invazia Chinei care a adus 9 avioane și 6 nave

Taiwan așteaptă cu 400 rachete americane invazia Chinei care a adus 9 avioane și 6 nave. În ultimele zile, Taiwan a făcut planuri ample pentru a preveni o posibilă invaze a Chinei.

Locuitorii din Taitung, în sud-estul al Taiwan, au observat recent un grup de vehicule cu rachete anti-navă într-un parc de pe malul mării din oraș, parte a ceea ce experții în securitate spun că este o strategie mai amplă împotriva invaziilor.

VIDEO este AICI

În același timp, marina din Taiwan a împărtășit planurile de construire a unui nou centru de întreținere a rachetelor anti-navă pentru a menține eficacitatea de luptă a peste o mie de rachete anti-navă Hsiung Feng de producție internă și Harpoon de producție americană.

Taiwan așteaptă cu 400 rachete americane invazia Chinei care a adus 9 avioane și 6 nave

Centrul va oferi, de asemenea, sprijin logistic pentru noul comandament de operațiuni de coastă al Marinei și va reorganiza unitățile de rachete în patru grupuri de atac în nordul, sudul, centrul și estul Taiwanului, a raportat Liberty Times.

Taiwan

Oficialii militari au declarat că actualul centru de sisteme de luptă al Marinei este o unitate specializată responsabilă de întreținerea diferitelor sisteme de arme de luptă, de precizia armelor, de andocarea navelor, de îmbunătățirea sistemelor de armament și de proiectele interne de construcții navale. Facilitatea se ocupă de rachete, torpile, artilerie, echipamente electro-optice, de recunoaștere și supraveghere și sisteme de sonar, au precizat aceștia.

Producția în masă a rachetelor Hsiung Feng și sosirea mai multor rachete Harpoon, precum și volumul imens de muncă, au determinat Marina să înființeze noua instalație de rachete pentru a prelua toate sarcinile de întreținere.

În aprilie 2023, Taiwanul a achiziționat 400 de sisteme suplimentare de rachete Harpoon pentru a-și consolida capacitățile de apărare de coastă. De asemenea, intenționează să construiască trei baze pentru rachete antirachetă terestre în sudul Taiwanului până la sfârșitul anului 2027, arată taiwannews.ro

În urmă cu două zile, Taiwanul a desfășurat avioane CAP, nave militare și sisteme de rachete de coastă ca răspuns la activitățile chinezești din apropierea teritoriului său. Potrivit Ministerului Apărării Naționale din Taiwan, acesta a detectat nouă aeronave militare chineze și șase nave militare chineze care operează în jurul Taiwanului, iar patru dintre cele nouă aeronave au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului. Acesta a mai spus că se fac eforturi pentru a îndeplini securitatea regională și pentru a proteja patria.

Anterior, Taiwanul a efectuat ieri un test de apărare aeriană pentru a spori eficacitatea generală a operațiunilor de apărare cu sisteme de artilerie antiaeriană și rachete Patriot de producție americană, scrie newsonair.

Taiwan

Related posts

Putin formează „echipa de asalt în cârje”. Trimite soldații răniți și invalizi înapoi la război

econtext

Cum îi toacă ucrainenii pe ruși cu lansatorul APR-40 din România: 40 de rachete în 30 secunde

econtext

China anunță că se află în „alertă” după ce o navă militară americană şi una canadiană au tranzitat strâmtoarea Taiwan

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix