5 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ȘTIRI

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Întăresc avanposturile cucerite de pușcașii marini

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Un cap de pod ucrainean aflat în construcție progresivă pe malul de est al râului Nipru a fost întărit pentru prima dată de vehicule blindate.

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Întăresc avanposturile cucerite de pușcașii marini. Transportor blindat ucrainean BTR-4 trecut peste râu, pe platforma unui transportor amfibiu din epoca sovietică, au fost surprinse marți în apropierea satului Krinki de pe malul de est, un avanpost capturat de pușcașii marini ucraineni la sfârșitul lunii octombrie.

Operațiuni speciale ucrainene și trupe de recunoaștere operaseră pe căile navigabile și mlaștinile râului Nipru inferior cel puțin din luna mai, potrivit kyivpost.com.

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Întăresc avanposturile cucerite de pușcașii marini

Primele desfășurări de infanterie ucrainene cu misiunea de a ocupa poziții pe partea opusă a râului, controlată în mare parte de Rusia, au fost lansate de la 15 octombrie.

O a doua traversare maritimă a avut loc la 25 de kilometri în amonte în perioada 25-27 octombrie.

Pușcașii marini ucraineni și trupele de sprijin dețin acum puțin patru poziții de-a lungul malului de est al râului pe o porțiune de teritoriu lungă de 30-35 de kilometri.

Aceste puncte nu sunt conectate, dar forțele Kievului își extind încet pozițiile, uneori sub focul artileriei și lovituri aeriene intermitente ale Rusiei.

În prezent, pușcașii marini ucraineni dețin avanposturi și posturi de observare în satele Krinki, Kusaseve, Pesceanivka și în partea de nord a insulei Aleșkin.

Cel mai recent, marinarii ucraineni au început să efectueze patrule și să organizeze ambuscade de-a lungul drumului ce leagă satele Postepne și Kazaci Lager.

Related posts

Oficial occidental: Rusia poate creşte producţia de muniţie peste aşteptările noastre, dar sub necesarul războiului

econtext

Romania = Saracia! Angajatii romani, cei mai saraci din Uniunea Europeana. Vezi cati salariati romani traiesc cu putin peste 100 de euro pe luna

Asaftei Bogdan

Noul premier Mihai Razvan Ungureanu are o avere de aproape jumatate de milion de euro, de trei ori mai mult decat Emil Boc. Vezi ce proprietati are noul premier

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More