26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Întăresc avanposturile cucerite de pușcașii marini

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Un cap de pod ucrainean aflat în construcție progresivă pe malul de est al râului Nipru a fost întărit pentru prima dată de vehicule blindate.

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Întăresc avanposturile cucerite de pușcașii marini. Transportor blindat ucrainean BTR-4 trecut peste râu, pe platforma unui transportor amfibiu din epoca sovietică, au fost surprinse marți în apropierea satului Krinki de pe malul de est, un avanpost capturat de pușcașii marini ucraineni la sfârșitul lunii octombrie.

Operațiuni speciale ucrainene și trupe de recunoaștere operaseră pe căile navigabile și mlaștinile râului Nipru inferior cel puțin din luna mai, potrivit kyivpost.com.

Tancuri ucrainene au trecut Niprul. Întăresc avanposturile cucerite de pușcașii marini

Primele desfășurări de infanterie ucrainene cu misiunea de a ocupa poziții pe partea opusă a râului, controlată în mare parte de Rusia, au fost lansate de la 15 octombrie.

O a doua traversare maritimă a avut loc la 25 de kilometri în amonte în perioada 25-27 octombrie.

Pușcașii marini ucraineni și trupele de sprijin dețin acum puțin patru poziții de-a lungul malului de est al râului pe o porțiune de teritoriu lungă de 30-35 de kilometri.

Aceste puncte nu sunt conectate, dar forțele Kievului își extind încet pozițiile, uneori sub focul artileriei și lovituri aeriene intermitente ale Rusiei.

În prezent, pușcașii marini ucraineni dețin avanposturi și posturi de observare în satele Krinki, Kusaseve, Pesceanivka și în partea de nord a insulei Aleșkin.

Cel mai recent, marinarii ucraineni au început să efectueze patrule și să organizeze ambuscade de-a lungul drumului ce leagă satele Postepne și Kazaci Lager.

Related posts

ADEVARATELE cifre ale referendumului! Iata cati cetateni cu drept de vot are, de fapt, Romania

Asaftei Bogdan

SUA pun la cale o nouă alianță militară. Un NATO asiatic va ridica un zid în calea Chinei

econtext

Petrolul scade masiv, a ajuns la 91 de dolari pe baril. Benzina ar trebui ieftinita la 4,8 lei/litru. Acum costa 5,4 lei

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix