16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Temperaturi de foc în România! Unde va fi cel mai cald duminică. Prognoza meteo ANM

România se topeşte de căldură la jumătatea lunii iulie! ANM prezintă cele mai noi date pentru ultima zi a acestei săptămâni. Unde va fi cel mai cald şi la ce trebuie să se aştepte românii care au fugit din marile oraşe pentru un scurt concediu la mare sau la munte?

Temperaturi de foc în România! Unde va fi cel mai cald duminică. Prognoza meteo ANM

O nouă zi de foc în România! Iată toate datele venite de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) cu privire la starea vremii pentru ziua de duminică, 16 iulie.

Va fi foarte cald în cele mai multe regiuni ale României, iar în vestul, sudul și sud-estul țării și local în centru va fi caniculă și aerul devine aproape irespirabil.

Temperaturile din termometre vor urca de la 28 de grade pe litoral și până la 38 de grade în Lunca Dunării.

Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea astăzi, 16 iulie

România

ANM a emis pentru astăzi, 16 iulie, atenţionări de tip Cod portocaliu şi Cod galben de caniculă pentru întreg teritoriul ţării.

În Dobrogea și Bărăgan se face foarte cald. Maximele ajung la 36 de grade și vom resimți un disconfort termic foarte pronunțat. Pe litoral va fi ceva mai bine și vom avea de la 28, până la 30 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o zi cu soare și după prânz temperaturile ating pragul caniculei. Căldura devine sufocantă și stresul termic va fi foarte ridicat.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina, soarele strălucește pe tot parcursul zilei, se face foarte cald și se ating 34 de grade la umbră.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile cresc și se vor apropia de pragul caniculei. Atmosfera va fi însorită și nu vorbim deloc despre ploi.

Şi în regiunile vestice va fi extrem de cald. Amiaza ne aduce soare arzător, multă zăpușeală și 37 de grade la umbră.

Transilvania nu scapă nici ea de căldură. Temperaturile ajung la 34, chiar 35 de grade la Alba Iulia. Predomină vremea frumoasă și doar pe la munte vin averse cu fenomene electrice, mai ales în a doua parte a zilei.

Va fi o zi toridă şi în Oltenia, cu mult soare și până la 36 de grade la umbră. Nu sunt semne de ploaie și atmosfera devine sufocantă după orele prânzului.

În sudul țării, temperaturile vor fi chiar şi mai ridicate. Mercurul din termometre urcă până la 38 de grade în Lunca Dunării și stresul termic va fi foarte pronunțat.

Capitala se topeşte la 37 de grade. Va urma apoi o nouă noapte călduroasă

În București, avem o zi foarte fierbinte, cu 37 de grade la umbră. Indicele temperatură-umezeală depășește pragul critic de 80 de unități și aerul va fi greu de respirat.

Urmează o noapte caldă, cu cer senin și 20 de grade spre dimineață.

Cum va fi vremea la munte şi pe litoralul Mării Negre?
La munte, va predomina vremea frumoasă și se face mai cald decât în mod obișnuit. Din a doua parte a zilei se adună norii în zona Carpaților Meridionali, pe unde vor fi ploi de scurtă durată, tunete și fulgere.

La mare avem o zi frumoasă și caldă, iar disconfortul termic rămâne ridicat. Pe plajă se ating cel mult 30 de grade, iar apa mării va avea 24-25 de grade.

Related posts

Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei, despre legea pensiilor, măsurile fiscale și polul de dreapta

econtext

Peste 20 de companii din SUA se pregătesc să investească în România. Din ce domenii sunt

econtext

Libertatea presei în UE, în cădere liberă și riscă să se rupă. Mass-media din România, analizată pe larg (Raport Liberties)

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix