33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Teroare în Rusia. Forțele ucrainene lovesc puternic teritoriul țării lui Putin. Ținta vizată de armata Kievului

Teroare în Rusia. Opt persoane au fost rănite, iar zeci de clădiri rezidențiale și mașini au fost avariate în Belgorod, în urma unui atac aerian lansat de forțele ucrainene în noaptea de miercuri spre joi, a anunțat guvernatorul regiunii ruse, informează Reuters.

Teroare în Rusia. Printre răniţi se numără o fetiţă de 11 ani care a fost transportată la spital, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Potrivit informaţiilor preliminare, opt persoane au fost rănite: şapte adulţi şi un copil”, a adăugat el. Cinci dintre aceste persoane, printre care o fetiţă de 11 ani, au fost rănite de schije şi au fost spitalizate, în timp ce celelalte trei au fost tratate la faţa locului, a adăugat el, scrie AFP.

Potrivit guvernatorului, în oraşul Belgorod au fost avariate 19 blocuri cu 34 de apartamente, o casă şi 37 de vehicule. Patru case izolate şi trei maşini au fost avariate în satul Dubovoe din districtul Belgorod.

Situat în apropierea graniţei cu Ucraina, Belgorodul este vizat în mod regulat de atacuri cu drone explozive ucrainene, Kievul afirmând că face acest lucru ca răspuns la bombardarea zilnică a oraşelor ucrainene de către forţele ruseşti timp de peste doi ani. Luni, un atac similar s-a soldat cu şase morţi şi 35 de răniţi.

Iar la 30 decembrie 2023, oraşul Belgorod a fost lovit de cel mai sângeros atac (25 de morţi şi o sută de răniţi) pe teritoriul rus de la începutul ofensivei Moscovei împotriva vecinului său ucrainean, în februarie 2022.

De asemenea, un atac cu dronă atribuit Ucrainei a vizat un depozit de combustibil din Iurovka, în regiunea Krasnodar, în apropiere de peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014, potrivit armatei ruse.

„În jur de şase drone au fost distruse, dar mai multe au căzut pe terenul depozitului. Ca urmare, a izbucnit un incendiu şi mai multe tancuri au fost avariate”, a precizat statul major regional Krasnodar.

De asemenea, două drone ucrainene au fost doborâte deasupra districtului Klintsovsky din regiunea Briansk, aproape de graniţa cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional Alexander Bogomaz pe Telegram, adăugând că nu au existat victime sau pagube.

Joi, Rusia sărbătoreşte victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în 1945 printr-o mare paradă militară la Moscova.

Related posts

Şeful diplomaţiei iraniene avertizează că o extindere a războiului din Fâșia Gaza este inevitabilă

econtext

Armata rusă a atins un nou record de morți în luna mai. Care este numărul total al rușilor uciși de la începutul războiului din Ucraina

econtext

Rușii, pregătiți psihologic pentru un război împotriva Occidentului. Ce recunoaște în premieră Kremlinul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix