33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

Top inedit al salariilor: cat castiga pe ora angajatii din Romania. Vezi unde se plateste cel mai bine ora de lucru

Cat conteaza o zi in viata unui om? Dar o ora? Cum se masoara o ora? Pentru unii, o ora are o valoare mai mare, pentru altii, dimpotriva, mai redusa.

Si cand spunem acest lucru nu ne referim la o valorizare interioara, care, evident, difera de la persoana la persoana, de la moment la moment.

Nu, avem in vedere valoarea financiara!

Salariu pe ora

Econtext va prezinta un top total inedit! Este vorba despre salarii: cat se castiga in cele mai importante 25 de sectoare ale economiiei! Si, aici este aspectul inedit, aratam cat se castiga pe ora in aceste sectoare economice.

Va prezentam topul salariilor, dupa cat se castiga pe ora. De altfel, in multe state din intreaga lume, negocierile salariale se raporteaza la castigul pe ora.

Econtext a prezentat numeroase analize privind salariile din Romania si din UE, in diferite perioade de timp, de la inceputul crizei si pana in prezent, sau salariile unor diverse categorii sociale sau harti nationale ale salariilor. Iata cateva din cele mai recente radiografii asupra salarizarii:

Criza a rupt Romania in doua: salariile au urcat cu 50% in unele sectoare, dar s-au prabusit cu 30% in altele. Vezi cine a castigat/pierdut pariul cu criza

Cine este Consiliul National al Audiovizualului (CNA)? Iata cu ce salarii sunt platiti membrii CNA-ului

Banii jandarmilor, la control! Topul salariilor incasate de sefii jandarmilor din toate judetele Romaniei

Atentie, Garda Financiara! Topul salariilor cu care sunt platiti comisarii sefi de la Garda Financiara din toate judetele tarii

Topul salariilor incasate de judecatorii din Romania. Vezi cat castiga cei mai puternici judecatori din tara noastra.TOP national!

Top

Si sa ne intoarcem la plata cu ora. Cei mai bine platiti pe ora sunt angajati din domeniul intermedierilor financiare (banci, asigurari, leasing, etc.).

Acestia castiga 29,61 de lei pe ora. Ar veni aproape 7 euro pe ora! Cu acesti bani poti cumpara o cina medie, pentru o persoana, la un restaurant normal (in Bucuresti). Important: datele sunt valabile pentru luna decembrie a anului trecut si, in plus, este vorba despre salariul net.

Pe a doua pozitie se plaseaza angajatii din industria tutunului. Acestia primesc 27,6 lei pe ora. Al treilea loc este ocupat de cei care lucreaza in domeniul transporturilor aeriene. Acestia obtin aproape 25 de lei pe ora.

La polul opus, se afla angajatii din industria alimentara si cei care lucreaza in hoteluri si restaurante. Acestia castiga circa 1,5 euro/ora. Practic, intre primul si ultimul loc este o distanta uriasa. Angajatii din intermedieri financiare, care ocupa prima pozitie, castiga de aproape cinci ori mai mult decat cei de la coada clasamentului.

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/top-inedit-al-salariilor-cat-castiga-pe-ora-angajatii-din-romania-vezi-unde-se-plateste-cel-mai-bine-ora-de-lucru.html

Related posts

Cati bani au romanii in banci. In ce judete sunt romanii cu cele mai mari/mici conturi bancare

Asaftei Bogdan

CORONAVIRUS ROMANIA. Topul scumpirilor cauzate de criza pandemiei de coronavirus

Cazaban Emilia

Harta pensiilor si a pensionarilor din Romania! Unde sunt cei mai multi/putini pensionari si ce pensii au ei

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix