19.8 C
București
13 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL Recomandate ȘTIRI TURISM

Topul celor mai însorite și ploioase orașe din Europa! Nume surpriză printre primele clasate!

Aproape mereu când plecăm în vacanță, vremea reprezintă un indicator important pe care îl luăm în considerare înainte să pornim la drum. Desigur, vremea este imprevizibilă și nu va depinde de noi dacă va fi soare, va ploua sau vom avea parte de zăpadă, însă ce putem face este să ne alegem din timp destinațiile în funcție de clima cu care rezonăm mai mult. Și România se află în acest top.

Pentru cei mai mulți turiști este esențial este ca vremea să fie frumoasă în destinațiile în care ajung, însorită și mai ales să nu plouă, în timp ce multe alte persoane rezonează cu o vreme mai puțin călduroasă. Iată un top al celor mai însorite orașe din Europa, dar și o listă cu cele mai ploioase și cele în care predomină cel mai mult zăpada.

World Weather Online a analizat vremea din cele mai populate 300 de orașe din Europa, din 2009 până în 2021. Iată care au fost rezultatele.

Topul celor mai însorite orașe din Europa
Fără nicio surpriză, poate, cele mai însorite orașe din Europa se află în Spania și Italia. Aceste două țări domină topul, fiind prezente în top 30 cele mai însorite destinații din Europa, cu 12 orașe din Spania și 11 din Italia.

Important de precizat este faptul că acest top nu diferențiază destinațiile în funcție de temperatura medie, ci după numărul de ore însorite în decurs de o lună, din fiecare oraș, scrie Euronews.com.

Alicante (Spania)
Catania (Italia)
Murcia (Spania)
Malaga (Spania)
Messina (Italia)
Valencia (Spania)
Nisa (Franța)
Las Palmas (Spania)
Granada (Spania)
Palermo (Italia)
Sevillia (Spania)
Zaragoza (Spania)
Marsillia (Franța)
Barcelona (Spania)
Palma de Mallorca (Spania)

Topul orașelor în care ninge cel mai mult
Pentru majoritatea oamenilor, soarele și vacanța merg mână în mână – dar nu toată lumea iubește să facă „baie” în razele soarelui. Dacă ești, însă, nerăbdător să-ți pui bocancii și să explorezi peisaje de iarnă, atunci merită să arunci o privire în acest top al orașelor în care ninge cel mai mult.

În vreme ce orașele „călduroase” sunt concentrate în special în Spania și Italia, destinațiile reci, în care predomină ninsoarea sunt dispuse în mai multe regiuni ale bătrânului continent.

Acest clasament a luat în considerare un număr mediul de zile pe lună în care ninge, într-o perioadă îndelungată, care se întinde între 2009 -2021. În Europa există numeroase orașe mari care abia așteaptă turiștii, cu o medie de peste 15 zile cu zăpadă pe lună, din decembrie până în martie.

Fanii sporturilor de iarnă trebuie să ia aminte: capitala Estoniei, Tallinn, este cel mai înzăpezit oraș din Europa, cu o medie de 20,5 zile de zăpadă pe lună.Vilnius, din Lituania, are o medie de 18,5 zile de zăpadă pe lună, iar Erfurt, din Germania, se află pe locul al treilea, cu 17,3 zile. Aceste destinații sunt urmate de orașele finlandeze Turku (16,8 zile) și Helsinki (16,5 zile).

Printre alte orașe din Europa în care predomină zăpada se numără și Kiev (Ucraina, 16 zile), Kaunas (Lituania, 16 zile), Grenoble (Franța, 15,5 zile), Riga (Letonia, 15,5 zile) și Innsbruck (Austria, 15,5 zile).

Totuși, având în vedere valurile mari de căldură din vara lui 2022, ar fi indicat să verificați din timp condițiile meteo pentru a nu avea nicio surpriză.

Tallinn (Estonia)
Vilnius (Lituania)
Erfurt (Germania)
Turku (Finlanda)
Helsinki (Finlanda)
Kiev (Ucraina)
Kaunaus (Lituania)
Grenoble (Franța)
Riga (Letonia)
Innsbruck (Austria)
Munster (Germania)
Mönchengladbach (Germania)
St. Gallen (Elveția)
Clermont-Ferrand (Franța)
Bonn (Germania)

Topul celor mai ploioase orașe din Europa
Probabil te-ai fi așteptat ca Marea Britanie să fie primul loc, corect? Ei bine, ai fost aproape pentru că Regatul Unit ocupă a doua și a trei poziție în topul celor mai ploioase destinații, cu orașele Sunderland și Glasgow. Prima poziție din clasament este ocupată detașat de orașul Bergen din Norvegia.

Cu toate acestea, Marea Britanie și ploaia sunt practic sinonime, iar datele confirmă acest lucru și ne arată că 12 dintre primele 30 cele mai ploioase orașe din Europa sunt situate în Regatul Unit. Cu siguranță vei dori să ții cont de acest lucru când îți planifici vacanța.

Și România este prezentă în acest top, cu orașele Brașov (locul 4), dar și Cluj Napoca, pe poziția cu numărul 14.

Bergen (Norvegia)
Sunderland (Marea Britanie)
Glasgow (Marea Britanie)
Brașov (Romania)
Augsburg (Germania)
Milano (Italia)
Belfast (Marea Britanie)
Swansea (Marea Britanie)
Lyon (Franța)
Vigo (Spania)
Sarajevo (Bosnia și Herțegovina)
Stockport (Marea Britanie)
Munchen (Germania)
Cluj-Napoca (România)
A Coruna (Spania)

În acest top au fost luate în calcul numărul mediu de zile ploioase pe lună precum și cantitatea medie de precipitații zilnice, înregistrate într-o lună.

Related posts

Taiwanul, avertizat de China, noi tensiuni între cele două țări

econtext

A fost dat afară! Decizia luată de Moscova. Situaţia de pe frontul din Ucraina era dezastruoasă

econtext

Președintele PPE: Susținem în totalitate extinderea Schengen, astfel încât România şi Bulgaria ar trebuie să adere imediat

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More