10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

TOPUL CELOR MAI SCUMPI SENATORI. VEZI cat costa Crin Antonescu, Vasile Blaga, Geoana, Berceanu, Anca Boagiu, Vosganian. TOP 25

Parlamentarii Romaniei sunt o clasa mai mult decat privilegiata, poate cea mai privilegiata clasa din tara noastra.

Practic, nu exista cheltuieli care sa nu le fie decontate de la bugetul de stat, iar multe dintre acestea sunt acoperite cu sume uriase, depasind cu mult salariul mediu pe economie.

Parlamentari pe bani grei

Astfel, senatorii si deputatii primesc bani pentru: salariu, diurna in teritoriu, diurna deplasare in Bucuresti, cazare in Bucuresti, cazare in teritoriu, transport in tara, telefon mobil, deplasari in strainatate (unde sunt incluse: diurna, cazare, transport), dar si cheltuieli pentru birourile acestora (amenajate in circumscriptiile unde au fost votati si unde, teoretic, ar trebui sa se intalneasca si sa discute cu alegatorii).

Acestea mai cuprind materiale intretinere birou, chirii, utilitati si salarii pentru personalul angajat in biroul parlamentar (PR-ist, secretara, etc.).

Econtext va arata care sunt cei mai scumpi senatori ai Romaniei. Am realizat un top 25 al celor mai scumpi senatori, iar printre acestia i-am inclus si pe cei mai cunoscuti.

Datele au fost transmise de Senatul Romaniei si se refera la luna octombrie a anului 2012 (fiind cele mai recente date).

Senatori si deputati

Publicatia Econtext nu este la prima analiza asupra celor care guverneaza Romania. Iata si alte analize asupra acestui subiect:

 

TOPUL CELOR MAI CHELTUITORI SENATORI: Serban Mihailescu, zis Micky Spaga, Cristian Topescu, Mircea Geoana si buldogul Vasile Blaga, pe primele pozitii. VEZI topul integral cu 122 de senatori

 

DINOZAURII DIN PARLAMENTUL ROMANIEI. Aproape 90 de senatori si deputati sunt de peste 12 ani in Parlament. Vezi de cati dintre ei ai auzit

 

TOPUL SALARIILOR incasate de senatorii Romaniei. Vezi cum isi DUBLEAZA salariile: ce alte sume de bani mai primesc cei peste 130 de senatori

 

Top

In medie, un senator ne costa circa 7.000 de euro pe luna! Ceea ce inseamna 84.000 de euro pe an, adica 336.000 in cei patru ani de mandat.

Avand in vedere cei 471 de parlamentari din legislatura trecuta (590 in cea actuala), ar rezulta ca parlamentarii din legislatura trecuta ne-au costat circa 160 de milioane de euro, iar cei din legislatura asta ne vor costa 200 de milioane de euro! Cat 1,3 milioane de salarii minime.

Fara cuvinte!

Revenind la top, cel mai scump senator a fost PSD-istul Alexandru Cordos, care a primit in luna octombrie, sub forma de salariu, diurne, cazare, depasare, birou senatorial, etc., suma de 39.740 lei. Adica, peste 9.000 de euro!

UDMR-istul Tiberiu Gunthner se plaseaza pe a doua pozitie, activitatile sale necesitand cheltuieli in valoare de 33.570 de lei.

 

 

Dar iata cat costa cei mai importanti senatori. VEZI cati bani primesc lunar Crin Antonescu, Blaga, Geoana, Vosganian, Berceanu (lei/octombrie 2012):

https://econtext.ro/eveniment–2/politic/topul-celor-mai-scumpi-senatori-vezi-cat-costa-crin-antonescu-vasile-blaga-geoana-berceanu-anca-boagiu-vosganian-top-25.html

Related posts

Peste 200 de morți în atentatul din Iran. Teheranul jură răzbunare. Ce armată pregătește

econtext

Statele Unite vor intra în recesiune la finalul acestui an. Ce se întâmplă cu economia din Europa

econtext

Premierul Estoniei și ministrul lituanian al Culturii sunt urmăriți penal în Rusia

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More