28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

TOPUL PIETELOR din Romania. Vezi care sunt judetele cu cele mai ieftine/scumpe piete din tara noastra

In criza, orice ban conteaza, acesta este un adevar pe care am inceput sa-l invatam toti si care ne va ramane mult timp in reflex.

Practic, in anumite situatii, pretul devine cel mai important criteriu pentru achizitiile noastre.

Ieftin/scump

De aceea, daca traiesti intr-un oras unde preturile sunt mai mici decat in restul tarii, atunci te poti considera o persoana norocoasa. Pentru ca sunt multe judete unde preturile sunt cu mult mai mici decat in alte orase, localitati. Dar si cu piete mai scumpe.

Econtext a selectat trei alimente de baza, mai precis, trei legume fundamentale – cartofi, varza, rosii – si vom vedea cat costa acestea in toate pietele din Romania. Am adunat aceste preturi si am realizat topul judetelor in functie de acestea: vom vedea astfel care sunt judetele cu cele mai ieftine si mai scumpe piete.

Preturile sunt valabile pentru luna iulie a acestui an si provin de la directiile judetene de statistica. In plus, avem in vedere pretul pentru 1 kilogram din fiecare aliment.

Preturi

Publicatia Econtext nu este la prima analiza despre preturile diverselor produse. De altfel, acesta este unul dintre cele mai importante subiecte pentru publicatia noastra. Iata si alte articole pe aceasta tema:

 

PATRU ANI DE CRIZA: Benzina s-a scumpit cu 50%, numarul somerilor a urcat masiv, datoria externa a crescut cu 35%, pretul aurului s-a triplat. VEZI cum ni s-a inrautatit viata in patru ani

Criza ne arde caldura: pretul gigacaloriei s-a dublat in unele orase. Vezi cu cat s-a scumpit caldura in toate orasele tarii in cei trei ani de criza. TOP national!

Topul statelor europene dupa pretul motorinei. Vezi in ce state din UE e mai scumpa motorina decat benzina

Costurile ascunse ale reabilitarii termice. La ce sa se astepte locatarii din blocurile care intra in reabilitare

Dezastrul care ne scumpeste fructele: Cum s-au distrus livezile de fructe din Romania. Vezi cate hectare de livezi au fost puse la pamant in fiecare judet

 

Bani

Se poate spune ca exista anumite regiuni din tara unde preturile sunt mai mari la legume si altele mai norocoase, cu piete mai ieftine.

Mai exact, am putea afirma ca pietele sunt mai scumpe in vestul tarii in comparatie cu estul tarii. Altfel spus, cartofii, varza si rosiile sunt mai scumpe in Ardeal decat in Moldova, Dobrogea si o parte din Tara Romaneasca.

 

Dar iata care sunt harta Romaniei cu judetele care au cele mai ieftine/scumpe piete:

 

 

Piete

Un lucru ciudat este ca judetele recunoscute ca fiind mari producatoare de cartofi, varza sau rosii au si printre cele mai mari preturi la aceste produse. Dar sa vedem topul!

Pe prima pozitie, judetul cu cele mai scumpe piete, se plaseaza Covasna.

Un kilogram de cartofi, impreuna cu un kilogram de varza si unul de rosii costa 8,72 lei in pietele din Covasna. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Alba (8,47 lei) si Harghita (8,45 lei), ultimul fiind ‚patria cartofului’.

Spre comparatie, pe ultimul loc se afla judetul Dolj, unde cosul cu cele trei alimente costa 4,41 lei. Aproape la jumatate fata de campionii scumpirilor!

 

Dar iata care sunt judetele cu cele mai ieftine/scumpe piete si care sunt preturile din acestea:

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-pietelor-din-romania-vezi-care-sunt-judetele-cu-cele-mai-ieftinescumpe-piete-din-tara-noastra.html

 

Related posts

Cum ar putea rezista Rusia încă aproximativ trei ani pe frontul din Ucraina deși a pierdut un număr „uluitor” de tancuri

econtext

Solidaritate? Deputatii cheltuiesc tot mai multi bani pe deplasarile in strainatate, in ciuda crizei. Vezi cat cheltuiesc lunar!

Asaftei Bogdan

Simona Halep, aproape de o performanță de infarct la Wimbledon. E în semifinale!

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix