28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

TOPUL primarilor, in functie de suprafetele de teren pe care le detin. Cat pamant au noii mosieri!

Glasul pamantului a patruns navalnic in sufletul romanilor, fiind singurul bun real, care nu se invecheste si nu-si pierde niciodata valoarea, parafrazandu-l pe Ion al ui Rebreanu.

Pamantul pare sa fie dezideratul tuturor romanilor si, mai ales, al demnitarilor, daca analizam declaratiile lor de avere.

Econtext a realizat o analiza asupra proprietatilor imobiliare detinute de primarii din orasele resedinta de judet ale Romaniei. Mai exact, cat pamant, intravilan sau extravilan, au cei 42 de primari din cele 41 de orase resedinta de judet plus Bucuresti.

In total, cei 42 de primari au 118,44 hectare de teren, ceea ce ar insemna 2,82 hectare/primar.

Totusi, edilii din fruntea oraselor nu mai sunt latifundiarii de altadata, putini ar merita titlul de mosieri adevarati.

Mosierii noi

Pe primul loc in topul primarilor dupa suprafata de teren detinuta se afla edilul Timisoarei. Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, are cea mai intinsa suprafata de pamant (intravilan si extravilan) dintre toti primarii analizati.

Ciuhandu are 27,58 de hectare de teren (275.820 metri patrati, mai exact). Totusi, cea mai mare parte a acestui teren este extravilan.

Astfel, primarul Timisoarei detine 820 de metri patrati de teren intravilan, dar nu precizeaza locul in care este situat acesta. Restul de 27,5 de hectare este reprezentat de terenuri extravilane. Toate suprafetele de pamant au fost obtinute de catre edilul Timisoarei prin mostenire.

Al doilea cel mai instarit primar, la capitolul terenuri, este cel care conduce Buzaul. Constantin Boscodeala, primarul Buzaului, are 27,36 hectare de teren. La fel ca si in cazul lui Ciuhandu, cea mai mare portiune a acestor terenuri este in zone extravilane (767,2 metri patrati de teren intravilan, respectiv, 272.930 metri patrati de pamant extravilan).

In total, doar patru primari detin peste 10 hectare de teren.

Saraci

La polul opus, sunt noua primari care nu detin nici o palma de teren. Sau, cel putin, asa si-au completat declaratiile de avere.

In ceea ce priveste primarii care au pamant, cea mai mica suprafata este detinuta de nimeni altul decat primarul Constantei. Radu Mazare detine o cota de 4,16% din doua terenuri, ambele situate in intravilanul municipiului Bucuresti.

Cele doua terenuri au suprafete de 25,12 metri patrati, respectiv, 37,1 metri patrati. Iar detinerea lui Mazare ar echivala cu un total de 2,59 metri patrati. Da, dupa cum reiese din declaratia sa de avere, primarul Constantei detine 2,59 metri patrati in Bucuresti!

Dupa Mazare, cel mai sarac este Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc. El detine 244 de metri patrati de teren intravilan, respectiv, 180 de metri patrati intr-o zona extravilana. Adica, 424 mp.

Intravilan

Dincolo de suprafata totala, este important sa vedem si cine are cel mai mult teren intravilan si extravilan, chiar daca multi nu precizeaza locul in care sunt localizate aceste proprietati.

Astfel, cea mai intinsa suprafata de teren intravilan este in posesia lui Radu Capilnasiu, primarul Zalaului. Acesta are 3,2 hectare in intravilan, fiind urmat de Sorin Apostu, edilul din Cluj-Napoca, cu 3,01 hectare de teren intravilan (30.150 de metri patrati).

Ioan Lungu se situeaza pe locul trei, cu 1,4 hectare (14.646,5 metri patrati). In total, unsprezece primari nu au deloc teren intravilan.

Extravilan

In privinta proprietatilor extravilane, primele sapte pozitii coincid cu cele ale clasamentului general. Pe ansamblu, doar 16 primari au terenuri extravilan, ceea ce inseamna ca edilii prefera zonele intravilane, pe care, eventual, pot ridica diferite constru

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-primarilor-in-functie-de-suprafetele-de-teren-pe-care-le-detin-cat-pamant-au-noii-mosieri.html

Related posts

Putin dă o fugă de 24 de ore în Arabia Saudită și în Emirate. Posibile negocieri secrete cu Ucraina

econtext

Hamas ar fi de acord cu o dezarmare dacă este stabilit un stat palestinian, spun oficiali ai organizației

econtext

Cine l-a ucis pe Evgheni Prigojin! S-a aflat adevărul despre moartea liderului Wagner

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix