21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
PIAȚA MUNCII

TOPUL SALARIILOR incasate de senatorii Romaniei. Vezi cum isi DUBLEAZA salariile: ce alte sume de bani mai primesc cei peste 130 de senatori

Ne plangem de cheltuielile aparent nejustificate ale unor fosti premieri, dar uitam cu buna stiinta un alt canal de scurgere a fondurilor publice.

Parlamentul Romaniei!

Da, desi salariile parlamentarilor sunt aparent mici (in jur de o mie de euro pe luna), ei mai primesc si alte beneficii financiare pe langa salariul de baza.

Indemnizatii, diurne, cazare

Econtext va prezinta TOPUL salariilor incasate de senatorii Romaniei. In plus, va aratam si ce diurne iau acestia lunar pentru deplasarile in Bucuresti si in teritoriu.

Teoretic, diurnele sunt oferite pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare in interes de serviciu.

Dar, practic, diurnele reprezinta un al doilea salariu, intrucat toate celelalte cheltuieli ale senatorior sunt si ele acoperite. Senatorii primesc bani si pentru cazare, transport, telefonie mobila, etc.

Pe scurt, senatorii primesc bani pentru urmatoarele activitati: indemnizatia (care este salariul), diurna teritoriu, diurna deplasare in Bucuresti, cazare in Bucuresti, cazare in teritoriu, transport in tara, cheltuieli telefonie mobila, deplasari in strainatate.

Dupa cum se vede, le sunt acoperite toate cheltuielile!

Si, atunci, de ce li se mai acorda si diurne?

Numai aceste diurne reprezinta cheltuieli lunare de circa 300.000 lei (3,6 milioane de lei pe an – peste 5 mii de salarii minime)! Inca un lucru: aceleasi beneficii sunt acordate si deputatilor.

Senatori si deputati

Econtext nu este la prima analiza despre senatorii sau deputatii Romaniei. Iata si alte analize de acest gen:

 

Parlamentarii doctori! Vezi cati dintre alesi detin titlul de doctor si cati urmeaza sa-l primeasca

UDMR, cel mai lenes partid din Senatul Romaniei. Afla care sunt si cele mai harnice partide din Parlament

Solidaritate? Deputatii cheltuiesc tot mai multi bani pe deplasarile in strainatate, in ciuda crizei. Vezi cat cheltuiesc lunar!

Lenesii si harnicii din Senat! Topul celor mai inactivi senatori. Vezi care sunt senatorii care muncesc cel mai putin

Exclusiv! Deputatii au incasat diurne de 23 de milioane de lei de cand a inceput criza. Cat 33.000 de salarii minine! Vezi cat au primit in fiecare luna

 

Bani pentru senatori

Dupa cum spuneam, va aratam ce salarii (indemnizatii) incaseaza senatorii, la care am adaugat diurnele pentru deplasarile in Bucuresti si in teritoriu.

Datele sunt valabile pentru luna iunie a acestui an, astfel incat in top mai sunt prezenti si senatori care nu mai exercita aceasta functie in prezent.

Cum sunt Olguta Vasilescu sau Adrian Tutuianu, care au candidat la alegerile locale si au castigat. In plus, membrii PC sunt afiliati grupului parlamentar PNL.

Asadar, pe primul loc, cu cele mai mari venituri obtinute din functia de senator, se afla Attila Verestoy, senator UDMR.

El a primit in iunie un salariu de 4.994 lei, la care s-au adaugat: diurna in teritoriu (1.954,8 lei) plus diurna pentru deplasarea in Bucuresti (1.824,4 lei). In total, 8.773,2 lei pe luna! El este la egalitate cu senatorul PSD Ion Rotaru.

La polul opus se afla Titus Corlateanu si Mircea Diaconu.

 

 

Dar iata ce SALARII si DIURNE primesc lunar senatorii. TOPUL salariilor incasate de senatorii Romaniei:

 

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-salariilor-incasate-de-senatorii-romaniei-vezi-cum-isi-dubleaza-salariile-ce-alte-sume-de-bani-mai-primesc-cei-peste-130-de-senatori.html

Related posts

BILANT DRAMATIC: Criza a dublat numarul somerilor in unele judete. VEZI dimensiunile dezastrului din judetul tau

Asaftei Bogdan

Îți cauți de muncă în strănătate? Alege din aceste 1.250 de oferte de angajare

Cazaban Emilia

Pensiile speciale ale deputaților și senatorilor au fost eliminate. Parlamentarii au votat azi

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More