17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

„Toţi pentru unul”. Trei mari puteri din Europa își unesc forțele pentru a apăra continentul de Trump și Rusia

Franța, Germania și Polonia au convenit, luni, că vor securiza Europa și că vor sprijini mai mult Ucraina, în contextul în care cresc temerile că Donald Trump ar putea reveni la Casa Albă și ar permite Rusiei să-și extindă agresiunea pe continent.

Guvernele Poloniei, Franţei şi Germaniei au promis luni că vor face din Europa o putere de securitate şi apărare cu o capacitate mai mare de a sprijini Ucraina, pe măsură ce cresc temerile că fostul preşedinte american Donald Trump s-ar putea întoarce la Casa Albă şi ar putea permite Rusiei să îşi extindă agresiunea pe continent, transmite France24, citată de News.ro.

Miniştrii de Externe din cele trei ţări din Europa s-au întâlnit în suburbia pariziană La Celle-Saint-Cloud pentru a purta discuţii despre Ucraina, pe lângă alte probleme.

Aceştia au discutat despre revigorarea aşa-numitului Triunghi de la Weimar, o grupare regională de mult timp inactivă care a fost concepută pentru a promova cooperarea între Franţa, Germania şi Polonia.

Tusk: „UE trebuie să devină o putere militară de sine stătătoare”
Premierul polonez Donald Tusk, care s-a întâlnit luni cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Paris şi cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin, a declarat că doreşte să „revitalizeze” relaţiile naţiunii sale cu principalii săi parteneri europeni.

„Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să fim atât de clar mai slabi din punct de vedere militar decât Rusia şi, prin urmare, creşterea producţiei şi intensificarea cooperării noastre sunt priorităţi absolut indiscutabile”, a declarat Tusk, argumentând că UE trebuie să devină „o putere militară” de sine stătătoare.

Fostul şef al UE, Tusk, a făcut referire la cartea clasică a lui Alexandre Dumas, „Cei trei muşchetari”, în timp ce a declarat că Polonia este pregătită să stea umăr la umăr cu Franţa şi a subliniat că filozofia care stă la baza relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi NATO se bazează pe principiul „unul pentru toţi, toţi pentru unul”.

Related posts

Șeful Informațiilor Rusiei: „Franța are 2.000 de soldați pentru Ucraina”. O parte va sta în România

econtext

SUA anunță că intenționează să trimită un nou tip de muniție în Ucraina. „Luarea unei astfel de decizii este în curs”

econtext

LISTA DEMNITARILOR INFRACTORI! TOPUL celor 55 de politicieni care iau bani ilegal din mai multe functii

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More