28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Tragedie la Crevedia. Ce ar fi provocat, de fapt, exploziile de la staţia GPL

Încep să apară date noi privind ancheta de la Crevedia. Ce ar fi declanşat seria de explozii de sâmbătă seară de la staţia GPL din această localitate? Anchetatorii încep să pună cap la cap informaţiile.

Exploziile uriaşe de la Crevedia ar fi plecat de la o ţigară aprinsă

Apar noi informaţii după tragedia de sâmbătă de la Crevedia, în urma căreia sunt deja înregistrate două decese, iar alte 56 de victime se află în spital.

Anchetatorii vin cu o primă teorie privind cauza deflagraţiilor ce au zguduit localitatea aflată în apropierea Bucureştiului.

Se pare că în timp ce câteva persoane transferau gaz lichefiat dintr-o cisternă în alta, a existat acolo o ţigară aprinsă, care ar fi declanşat explozia, relatează g4media.ro.

Orice instalaţie SKID care ar fi funcţionat la Crevedia era ilegală

În tot acest timp, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, spune că orice instalaţie de tip SKID care ar fi putut exista în momentul exploziei pe amplasamentul de la Crevedia a funcţionat ilegal.

„Am dispus corpului de control de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului să verifice la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat – ISCIR dacă au existat instalaţii autorizate de distribuţie GPL la locul exploziei din Crevedia sau dacă au fost înregistrate sesizări ori informări cu privire la activităţi neautorizate.

De asemenea vom verifica toate acţiunile de control efectuate de către ISCIR la nivel naţional cu privire la autorizarea instalaţiilor GPL”, a transmis ministrul Economiei, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Crevedia

Care este procedura de autorizare, potrivit legislaţiei

1. Depunerea unei solicitări pentru obţinerea avizului obligatoriu de instalare (înainte de începerea lucrărilor). Documentaţia cuprinde memoriu tehnic cu datele tehnice ale instalaţiei, inclusiv plan de situaţie verificat de verificator MLPAT şi schemă izometrică;
2..ISCIR emite avizul obligatoriu de instalare;
3.După obţinerea avizului solicitantul se adresează CNCIR pentru efectuarea verificărilor tehnice, la faţa locului, în vederea autorizării funcţionării;
4. CNCIR emite raportul de inspecţie şi transmite către ISCIR o fişa sinteză în baza căreia ISCIR alocă numărul de înregistrare a echipamentului;
5. CNCIR eliberează cartea instalaţiei, iar în baza acesteia echipamentul are autorizarea funcţionării.

În baza documentelor prezentate de către conducerea ISCIR, în această dimineaţă, reiese că la acea locaţie nu figurează nicio instalaţie autorizată ISCIR. Pe amplasament a existat o instalaţie autorizată, de tip SKID GPL, având termen scadent pentru verificarea periodică în 2014. Ultima înregistrare, din 2021, arată că acea instalaţie a fost amplasată la Botoşani.

Aceste aspecte vor fi verificate de către Corpul de Control. Din datele prezentate de către ISCIR până la acest moment, orice instalaţie de tip SKID care ar fi putut exista în momentul exploziei pe amplasamentul de la Crevedia a funcţionat ilegal”, a mai indicat şeful de la Ministerul Economiei.

Related posts

Două cutremure în numai 3 minute în România, exact în același loc. Ce magnitudine au avut?

econtext

Cine castiga in CRIZA CORONA: Industria farmaceutică din România va înregistra afaceri record în 2020

Axinte Dan

Toți copiii care s-au înscris în programul „Școală după școală” la Școala Gimnazială Nr. 51 din Sectorul 2, au prins locuri

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix