15.8 C
București
8 octombrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Trei cutremure s-au produs în miezul nopții în România. Seismele au fost la o distanță mică

Trei cutremure s-au produs aseară, la miezul nopții în zona sesismică Vrancea, Buzău.

Primul cutremur s-a produs în ziua de 16 Iunie 2024 la ora 23:22:05 (ora locală a României) s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 86.4km în Vrancea.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Focsani, 66km N de Buzau, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 79km E de Brasov, 96km S de Bacau, 98km NE de Ploiesti, 99km SV de Barlad.

Cel de-al doilea a avut loc la o distanță de jumătate de oră și s-a produs la ora 23:55:45 tot în Vrancea, în apropierea următoarelor oraşe: 50km NV de Buzau, 58km V de Focsani, 65km SE de Sfantu-Gheorghe, 69km E de Brasov, 73km NE de Ploiesti.

Trei cutremure s-au produs în miezul nopții în România. Seismele au fost la o distanță mică. La nici cinci minute s-a produs al treilea seism cu o magnitudine de 2.7, la adâncimea de 132.2km.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 132 km, în apropierea următoarelor orașe: 53km NV de Buzau, 61km V de Focsani, 62km SE de Sfantu-Gheorghe, 65km E de Brasov, 72km NE de Ploiesti.

Pentru a ne proteja în caz de cutremur trebuie să avem în vedere unele aspecte care le pot salva viața.

Unde ar trebui să stați la cutremur? Cel mai bine ar fi sub o grindă, toc de ușa solid, sub un birou sau masă care sunt suficient de rezistente spre a vă feri de căderea unor obiecte mobile suprapuse, lămpi, tencuieli, candelabre.

Sau puteți sta la podea lângă un perete solid, pe genunchi și coate, cu fața în jos, iar cu palmele împreunate vă veți proteja capul, ceafa, iar cu antebrațele pe lateral, capu

NU o luați pe scări. Scările sunt elemente de construcții foarte sensibile la deplasările diferențiate ale etajelor și, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări, sub efectul oscilației seismice, este extrem de periculoasă.

Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu utilizați liftul, evitați aglomerația, îmbulzeala, iar dacă este posibil deschideți ușa locuinței spre exterior, pentru a preveni blocarea acesteia în vederea evacuării după terminarea mișcării seismice.

Related posts

Începe programul de asfaltare pe mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei

econtext

Manifestație în Piața Victoriei, la cinci ani de la violențe de la protestul din 10 august 2018: „Judecați, nu tergiversați!”

econtext

Prognoza meteo, 12 aprilie. Sudul țării fierbe. Zonele în care vin ploile

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More