10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Tren de călători în flăcări. Zeci de persoane au fost evacuate

Tren de călători în flăcări pe ruta Galați – Cluj-Napoca. Mai exact, în zona Beclean un tren de călători a fost cuprins de flăcări. În jur de 33 de persoane se aflau în acel moment în vagoane.

Tren de călători în flăcări. În trenul 1830, care circula pe ruta Galați – Cluj-Napoca, se aflau zeci de pasageri. Incendiul a izbucnit între vagoanele 2 și 3, iar în acel moment garnitura se afla în mișcare, pe raza localității Cociu, din județul Bistrița-Năsăud. Din primele informații, incendiul s-a produs la două vagoane. În momentul izbucnirii incendiului, trenul se afla în mișcare.

Tren de călători în flăcări. Nicio persoană nu a fost rănită În urma apelului la 112, la locul incidentului au ajuns trei autospeciale de stingere și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

„În trenul accelerat care circula pe ruta Galați – Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării și au refuzat transportul la spital. Pasagerii au fost transportați cu un microbuz aparținând ISU Bistrița-Năsăud în orașul Beclean, pentru a-și continua deplasarea spre destinație cu alte mijloace de transport”, potrivit ISU BN.

Intervenția pompierilor militari a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar și din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică.

După ce s-au luat toate măsurile de siguranță, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total), potrivit ISU Bistrița-
Năsăud.

Tren de călători

Tren în flăcări. Sursa foto: bistriteanul.ro.

Traficul feroviar a fost blocat timp de patru ore
Ca urmare a incendiului, circulația feroviară între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș a fost blocată timp de 4 ore.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar este oprit la această oră între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș, din cauza unui incendiu produs la un vagon din compunerea trenului IR 1830.

Trenul IR 1830 circulă în relația Galați – Cluj Napoca, iar incendiul între vagonul 2 și 3 s-a produs în linie curentă, între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș, fiind afectat inclusiv firul de contact”, se arată în comunicat.

Tren de călători în flăcăr. SRCF CLUJ , despre incident

Tren de călători în flăcări: „Reprezentanții SRCF CLUJ au trimis la fața locului o drezină pantograf pentru intervenția operativă necesară remedierii deranjamentului la firul de contact, însă se va putea acționa după retragerea trenului IR 1830 în linie curentă. Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor și eliberarea gabaritului de către trenul IR 1830, garniturile care aparțin CFR Călători vor fi dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul fără tensiune în linia de contact – IR 1830 și R 4116 -, iar 2 trenuri private, fiind formate din automotoare, vor circula în condiții normale.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF CLUJ depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului provocat de incendiu la firul de contact și reluarea circulației în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp”, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt alCFR SA.

Related posts

Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei va fi transformat într-o zonă de promenadă

econtext

Maia Sandu se bazează pe Ucraina, în fața Rusiei. Moldova a ales lumea liberă

econtext

EXCLUSIV! Cum se fraudează ajutorul de stat: trucaj total la Măsura 3. AVEM DOVADA pentru regiunea București – Ilfov

Axinte Dan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More