19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei va fi transformat într-o zonă de promenadă

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că trotuarul de pe partea de nord a Bulevardului Drumul Taberei a trecut în administrarea Primăriei Sectorului 6. Aici va fi amenajată o zonă de promenadă pentru bucuria locuitorilor din București. Trotuarul de pe partea de nord a Bulevardului Drumul Taberei, în special zona ștrandului, tronsonul situat între strada Brașov (Billa) și strada Râul Doamnei, a fost preluat în administrarea Primăriei Sectorului 6 după doi ani de la solicitarea inițială. În această zonă va fi realizat un proiect de revitalizare urbană.

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat pe pagina sa de Facebook că proiectul a fost finalizat și va fi prioritar în acest an. Acest bulevard este cel mai aglomerat din zonă. Primarul promite că această zonă va fi transformată într-o adevărată promenadă, demnă de parcul alăturat, și anume Parcul Drumul Taberei.

Edilul promite că această zonă va fi transformată într-o adevărată promenadă, demnă de parcul căruia i se alătură, adică Parcul Drumul Taberei.

PS6 a anunțat finalizarea studiului de fezabilitate pentru Parcul Lacul Morii. Acest parc va acoperi o suprafață totală de 16,6 hectare și va include atât Insula Îngerilor, cât și malul nordic al lacului din Sectorul 6.

Primăria a declarat că lucrările pentru construcția noului parc vor fi scoase la licitație anul acesta de către ADPDU S6. Concursul de soluții pentru proiectarea Parcului Lacul Morii a fost câștigat de o echipă mixtă de arhitecți, peisagiști și biologi din România și Belgia. Aceștia au fost desemnați câștigători în toamna anului trecut.

În cadrul proiectului sunt planificate următoarele:

  • Spații de recreere moderne și prietenoase,
  • Terenuri de sport,
  • Facilități sportive și de agrement,
  • Vegetație impresionantă,
  • Structuri cu înălțimi diferite,
  • O mini-pădure urbană.

Zona care urmează să fie amenajată se întinde între stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași. Aceasta se continuă paralel cu zona deja amenajată pentru promenadă, se extinde pe partea vestică a lacului și se încheie la canalul Dâmboviței.

Related posts

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, are o nouă întâlnire cu bucureștenii, joi, 28 septembrie

econtext

After-school-ul Școlii Sf. Andrei, situat pe Aleea Parva nr. 3, din Sectorul 6 al Capitalei, e gata

econtext

S-a realizat cea mai mare tranzacție cu terenuri din București! Este noua atracție a investitorilor imobiliari!

Cazaban Emilia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix