16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ucraina a distrus un convoi de peste zece vehicule militare în regiunea Kursk din Rusia

Ucraina a distrus un convoi de peste zece vehicule militare în regiunea Kursk din Rusia. Ucrainenii au dat o lovitură eficientă împotriva unui convoi militar rusesc ce se credea în siguranță deplasându-se pe un drum din regiunea Kursk.

Ucraina a distrus un convoi de peste zece vehicule militare în regiunea Kursk din Rusia. 

Un videoclip arată detectarea convoiului de către o dronă de recunoaștere, după care a urmat un raid cu drone kamikaze.

Loviturile au urmat „schema clasică”, fiind atacate întâi mașinile din capul și din coada convoiului, pentru a bloca deplasarea.

Ucraina a distrus un convoi de peste zece vehicule militare în regiunea Kursk din Rusia

Deși această tactică funcționează perfect pe drumurile înguste de unde nu este posibil să scapi, de data asta a mers și pe un teren deschis în laterale.

După primele două lovituri, vehiculele din mijloc au încercat să scape în laterale, dar fără succes. Peste zece camioane au fost distruse.

Autorii atacului au fost unitățile ucrainene „Malibu” a Brigăzii 53 Mecanizate Separate și „Aripi spre Iad” a unității 103 OBrTRO, potrivit Defense Express.

Evenimentul s-a produs la mică distanță de graniță, la 2,5 km de Ucraina în zona așezărilor rusești Sverdlikovo și Lebedevka.

Acumularea de vehicule militare la o distanță atât de mică de graniță s-a bazat pe faptul că rușii se credeau în siguranță pentru că, deși ar fi putut fi observați, exista interdicția pentru Ucraina de a ataca cu arme occidentale pe teritoriul Rusiei.

Acum, că nu mai există această interdicție, rușii vor trebui să calculeze raza rachetelor GMLRS, HIMARS, cu care ar putea fi loviți mai rapid și mai eficient.

Related posts

Odesa, atac rusesc asupra Muzeului de Artă. Cinci persoane rănite

econtext

Topul declinului scolar! Invatamantul a pierdut peste 1,5 milioane de elevi in ultimii 20 de ani. Afla cu cat a scazut/crescut numarul elevilor in fiecare judet

Asaftei Bogdan

În așteptarea întăririlor, Ucraina și-a consolidat apărarea lângă Harkov. Rusia lansează atacuri pe toată linia frontului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix