23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ucraina a primit noi sisteme de apărare antirachetă: Cerul nostru va fi mai protejat

Ucraina a anunțat primirea unor noi sisteme de apărare anti-rachetă. Șeful administrației prezidențiale de la Kiev a mulțumit Germaniei pentru noile sisteme.

Ucraina a primit noi sisteme anti-rachetă de la Germania

Ucraina a anunțat, în cursul zilei de joi, 17 august, că Germania a trimis noi sisteme de apărare antirachetă. Este vorba despre sisteme Iris-T.

Presa internațională scrie că aceste sisteme din Germania au fost trimise într-un moment în care atacurile aeriene ale Federației Ruse asupra Ucrainei sunt din ce în ce mai dese, în special în regiunile din sud și est.

„Mulţumim partenerilor noştri pentru (sistemele) Iris-T. Cerul nostru va fi mai protejat”, spune şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, într-un mesaj pe X (Twitter).

Conform unei actualizări recente de pe site-ul oficial al guvernului german, Berlinul a pus la dispoziția Kievului o pereche de lansatoare SLS Iris-T.

Ucraina a cerut ajutor aliaților

De la începutul incursiunii rusești în februarie 2022, Ucraina a solicitat asistență din partea aliaților săi occidentali pentru a-și proteja spațiul aerian împotriva agresiunii rusești.

Mai multe națiuni au furnizat forțelor armate ucrainene sisteme de apărare aeriană, inclusiv Statele Unite ale Americii (SUA), care au dotat Kievul cu sisteme Patriot, renumite pentru capacitatea lor excepțională de a intercepta atacurile rusești cu rază lungă de acțiune.

În luna aprilie a anului trecut, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a oferit asigurări cu privire la sistemele Iris-T, subliniind potențialul acestora de a spori capacitatea națiunii de a contracara rachetele de croazieră rusești.

Kievul, apărat de un scurt aerian

De câteva luni, Kievul este protejat de un sistem de apărare aeriană competent care neutralizează cu succes încercările Rusiei de a ținti capitala ucraineană cu ajutorul rachetelor sau al dronelor explozive.

În ultimele săptămâni, Rusia și-a concentrat eforturile asupra regiunilor situate în sudul Ucrainei, unde se află porturi importante precum Odessa, Cernomorsk și Iușcenko. Aceste porturi au servit în mod istoric ca noduri de export cruciale pentru grânele Kievului până acum puțin timp.

Regiunea de vest a Ucrainei a fost atacată

Rusia a lansat un atac aerian pe scară largă asupra regiunii Lviv din vestul Ucrainei și a regiunii Volyn din nord-vest, lovind clădiri, rănind civili și forțând evacuări, au declarat oficiali.

„Multe rachete au fost doborâte, dar au existat și lovituri în Lviv”, a declarat marți dimineață primarul orașului, Andriy Sadovyi, pe aplicația de mesagerie Telegram, adăugând că au fost date ordine de evacuare a cel puțin unei clădiri de apartamente în flăcări.

Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală și peste 100 de apartamente rezidențiale au fost avariate în urma atacului, inclusiv o grădiniță care a fost distrusă de resturile căzute de la o rachetă rusă distrusă, a precizat primarul pe Telegram.

Related posts

Rusia va fi audiată de Curtea Internaţională de Justiţie, într-o procedură lansată de Ucraina. Când se va întâmpla

econtext

Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: „Nu există panică! Nimeni nu fuge”

econtext

Un tren rusesc a fost aruncat misterios în aer în ziua când Putin a reluat atacul asupra Kievului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix