33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ucraina acuză Rusia că a executat soldaţi ucraineni care voiau să se predea. „Nu reprezentau nicio ameninţare”

Kievul a acuzat, sâmbătă, Rusia că e vinovată de „crimă de război” după ce a executat soldaţi ucraineni care și-au manifestat intenţia de a se preda, după difuzarea pe reţelele sociale a unor imagini a căror autenticitate nu a putut fi verificată de AFP.

O scurtă înregistrare video, publicată pe Telegram, arată doi bărbaţi ieşind dintr-un adăpost, unul cu mâinile deasupra capului, înainte de a se întinde pe pământ sub ochii unui alt grup de militari.

Urmează ceea ce par a fi focuri de armă şi apare fum, înainte ca înregistrarea să se încheie brusc.

Aceste imagini, nedatate, au fost prezentate pe reţelele sociale ca fiind filmate în apropiere de Avdiivka, un oraş din estul Ucrainei unde au loc lupte grele. Dar nici locaţia şi nici autenticitatea lor nu au putut fi confirmate de AFP.

Comisarul ucrainean responsabil pentru drepturile omului, Dmitro Lubineţ, a denunţat, însă, o „crimă de război”.

Sâmbătă, „a fost publicat pe internet un videoclip cu execuţia de militari ruşi a unor soldaţi ucraineni care se predaseră”, a scris el pe Telegram.

Dmitro Lubineţ a adăugat că soldaţii ucraineni „făcuseră ceea ce era necesar arătând că se predau” şi că Rusia ar fi trebuit să-i „ia prizonieri”, cerând să fie „pedepsită” în consecinţă.

Cei doi bărbaţi „nu reprezentau nicio ameninţare”, a insistat el.

În martie, o altă înregistrare video părând să arate un soldat ucrainean, prizonier, executat prin împuşcare după ce a strigat „Glorie Ucrainei!”, a devenit viral.

Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a reamintit la acea dată că a „documentat numeroase încălcări ale dreptului internaţional umanitar împotriva prizonierilor de război, inclusiv cazuri de execuţii sumare ale unor prizonieri de război ruşi şi ucraineni”.

Related posts

De ziua Flotei Mării Negre a Rusiei, Ucraina a distrus cu Storm Shadow o bază secretă din Crimeea

econtext

Război în Israel, ziua 29. Armata israeliană admite că a lovit o ambulanță, provocând victime

econtext

Avion spion U-2 Dragon Lady al SUA, de 40.000.000$, deasupra Poloniei. Ce misiuni îndeplinește

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix