17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ucraina construiește fortificații la granița cu Rusia și Belarus în încercarea de a preveni o nouă invazie

Ucraina urmează să construiască noi fortificații și infrastructură militară în regiunile de nord-est care se învecinează cu Rusia și Belarus, la un cost de aproape 35 de milioane de dolari, a declarat marți premierul Denîs Șmîhal, relatează Reuters.

„La cererea lui Harkovului și Cernihivului… alocam 911,5 milioane de grivne (24,7 milioane de dolari) pentru Harkov și 363 de milioane (9,8 milioane de dolari) pentru Cernihiv pentru a construi structuri de inginerie militară și de fortificație”, a spus Șmîhal pe Telegram.

Regiunea Cernihiv, din Ucraina care se învecinează cu Rusia și Belarus, a fost parțial ocupată la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, în februarie 2022, dar a fost ulterior eliberată.

Belarus, cel mai apropiat aliat al Kremlinului, a sprijinit inițial invazia rusă, deschizându-și granițele trupelor ruse care mărșăluiau spre capitala Ucrainei Kiev.

Minskul și-a oferit teritoriul și luptătorilor din grupul de mercenari Wagner a căror mutare în Belarus a făcut parte dintr-un acord care a pus capăt tentativei de rebeliune din iunie.

Regiunea de est Harkov, care se învecinează cu regiunea rusă Belgorod, este încă parțial ocupată și a fost locul unor lupte active în ultimele săptămâni.

De la eliberarea teritoriilor sale, Ucraina și-a construit activ apărări la granițele sale pentru a preveni o nouă invazie și menține o forță semnificativă în nord.

Related posts

Război în Israel, ziua 51. Elon Musk va sosi în Israel. Scopul vizitei celui mai bogat om din lume

econtext

Apa din sticla de plastic, periculoasă. ANCPC spune cum poate deveni cancerigenă

Ruşii apelează la metode barbare pe front. Minează chiar şi trupurile propriilor soldaţi

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More