30.8 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ucraina, victorie importantă lângă Bahmut. Satul cucerit, importanță strategică

Oficialii din Ucraina au anunțat o nouă victorie pe câmpul de luptă. Duminică, forțele ucrainene au reușit să recucerească un sat din zona Bahmut, care are o importanță strategică. Acesta se afla sub conducerea forțelor ruse din ianuarie.

Ucraina a înregistrat o nouă victorie pe câmpul de luptă. Generalul Aleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, a fost cel care a făcut anunțul. El spune că au reușit să recucerească satul Klişciivka, situat la sud de oraşul strategic Bahmut.

Satul recucerit de Ucraina se află sub conducerea forțelor ruse de la începutul acestui an, din ianuarie.

„Klişciivka a fost curăţat de ruşi şi eliberat”, a afirmat Sîrski, potrivit Reuters.

Victoria de pe frontul din Ucraina a fost confirmată și de ministrul de interne Ihor Klimenko. Oficialul a precizat că acest succes a fost al celor de la brigada de asalt a poliţiei Liut, a brigăzii 90 aeropurtate de asalt şi a brigăzii a 5-a de asalt.

Ucraina își recucerește teritoriile aflate sub conducerea forțelor ruse
Consilierul prezidenţial Andri Ermak a publicat pe Telegram o fotografie cu cinci soldați ucraineni. Aceștia poartă drapelul național al Ucrainei și drapelele militare. Pe fundal se poate observa o clădire distrusă.

„Ucraina îşi ia întotdeauna înapoi ce e al ei”, a scris consilierul prezidențial.

Klişciivka, este un sat care avea, înainte de războiul din Ucraina, aproximativ 500 de locuitori. Acesta este situat la circa 9 km la sud de Bahmut şi la câţiva km la nord de satul Andriivka. Acesta din urmă a fost recucerit de ucraineni în cursul acestei săptămâni.

Satele care se află în jurul Bahmutului au fost într-o mare măsură distruse în timpul luptelor pentru ocuparea orașului.

Conform unor analişti militari ucraineni, eliberarea localităţilor din împrejurimi ar permite înaintarea contraofensivei pe flancul de sud al frontului din regiune şi controlul înălţimilor apropiate.

Ucraina

O săptămână cu reușit pentru militarii ucraineni

În cursul acestei săptămâni, Ucraina a mai reușit să obțină o victorie importantă în războiul contra rușilor. Militarii au reușit să recucerească platformele de foraj pentru petrol și gaze din largul coastei Crimeei. Acestea sunt considerate resurse-cheie ale țării.

Platformele de foraj se află sub conducerea Rusiei de acum opt ani, din 2014. Operațiunea a fost derulată de Direcția de informații militare a Ministerului ucrainean al Apărării, cunoscută sub numele de GUR.

Soldații ucraineni care au participat la operațiune au confiscat, de asemenea, „un stoc de muniție pentru elicoptere” și un sistem radar NEVA, utilizat în monitorizarea mișcărilor de nave în Marea Neagră.

Related posts

Clujul si Argesul decad, Brasovul se ridica falnic, Giurgiu nu mai e pe ultimul loc. CAT valoreaza fiecare judet din Romania

Asaftei Bogdan

Republica Moldova ajută Ucraina să-și exporte cerealele

econtext

Germania cere reducerea sprijinului armat pentru Ucraina. Îngrijorare că Putin va câștiga războiul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix