10.2 C
București
23 februarie 2024
econtext.ro
AGROPORT Recomandate

UE e nevoită să reducă emisiile cu 40% până în 2030!

Legea revizuită creşte obiectivul de reducere a gazelor cu efect de seră pentru 2030 la nivelul Uniunii Europene la 40% faţă de nivelul din 2005, cu 10% mai mult decât era prevăzut anterior, relatează agroinfo.ro.

Parlamentul European a adoptat săptămâna aceasta, cu 486 de voturi pentru, 132 împotrivă şi 10 abţineri, revizuirea aşa-numitului regulament privind partajarea efortului. Acesta stabileşte reduceri anuale obligatorii pentru emisiile de gaze cu efect de seră (GES) pentru transportul rutier, încălzirea clădirilor, agricultură, instalaţii industriale mici şi gestionarea deşeurilor pentru fiecare stat membru al UE şi reglementează în prezent aproximativ 60% din toate emisiile UE.

Legea revizuită creşte obiectivul de reducere a gazelor cu efect de seră pentru 2030 la nivelul UE de la 30% la 40% faţă de nivelul din 2005. Pentru prima dată, toate ţările UE trebuie acum să reducă emisiile de GES cu obiective cuprinse între 10 şi 50%. Ţintele pentru 2030 pentru fiecare stat membru se bazează pe PIB-ul pe cap de locuitor şi pe rentabilitate. Statele membre vor trebui, de asemenea, să se asigure în fiecare an că nu îşi depăşesc alocarea anuală de emisii de GES.

 

Related posts

Veste tragică pentru Culiță Sterp! Doliu în familia artistului!

Nemeșan Iulian

Firea a anunțat o nouă meserie ce va fi adăugată în Catalogul ocupațiilor!

Moise Lidia

De ce a ajuns Iulia Albu pe patul de spital? I-au băgat perfuzii!

Axinte Dan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More