33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

UE vrea să pună cruce încălzirii cu gaz și petrol: „Oamenii vor fi nevoiți să își vândă casele”

UE vrea să pună cruce încălzirii cu gaz și petrol. Renovările caselor vor fi foarte costisitoare. Nu toți proprietarii din țările membre își vor permite să le facă.

UE vrea să pună cruce încălzirii cu gaz și petrol. Comisia Europeană are în plan interzicerea planificată a încălzirii cu gaz și petrol la sfârșitul deceniului. Însă, la cererea politicienilor germani, Comisia examinează dacă vor putea exista și excepții, potrivit ziarulromanesc. Asta în contextul în care renovările vor fi foarte costisitoare. Nu toți proprietarii din țările UE își vor permite să le facă.

UE vrea să pună cruce încălzirii cu gaz și petrol. Sfârșitul încălzirii pe gaz și ulei din septembrie 2029
Comisia UE examinează posibile excepții de la interzicerea încălzirii cu gaz și petrol pur din 2029. „Pot exista anumite situații în care instalarea de alternative la cazanele pe gaz ar putea fi dificilă și/sau foarte costisitoare, motiv pentru care Comisia discută posibile excepții”, a scris comisarul pentru Energie, Kadri Simson, ca răspuns la o întrebare a europarlamentarului german Engin Eroglu.

UE

Contextul este revizuirea unui act de punere în aplicare a Directivei privind proiectarea ecologică. Potrivit unui proiect al Comisiei, cerințele de eficiență sporită s-ar aplica sistemelor de încălzire în viitor. Acest lucru ar interzice instalarea sistemelor de încălzire cu gaz și ulei pur din septembrie 2029.

Politicienii germani critică vehement noua decizie CE

Europarlamentarul german Engin Eroglu a criticat interdicția instalării de noi sisteme de încălzire cu gaz și ulei pur. Politicianul a avertizat că mulți cetățeni riscă să își piardă casele.

„Interdicțiile sunt o cale greșită pe calea spre creșterea eficienței energetice a clădirilor. Când vine vorba de conversia eficientă din punct de vedere energetic a parcului de clădiri din Germania, trebuie să ne gândim la cetățeni. (…) Nu trebuie să suprasolicităm financiar proprietarii de case cu specificațiile de renovare. Este o presupunere nerealistă că toți oamenii care au proprietăți pot implementa cu ușurință cerințele.

Aproape 30 la sută din toate gospodăriile cu un venit net lunar mai mic de 2.000 de euro trăiesc între propriii patru pereți. Aici, o constrângere rigidă de a renova poate duce rapid la vânzarea caselor. Ne dorim ca viața între cei patru pereți să rămână posibilă și dezirabilă pentru publicul larg. Prin urmare, solicităm o revizuire a cerințelor legale actuale în loc de interdicții”, a spus Eroglu.

Ce se va schimba de la 1 ianuarie 2024 în Germania

În Germania, guvernul a pregătit deja un proiect de lege care îi va obliga pe toți locuitorii să își modernizeze sistemele de încălzire. Noile reglementări vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. Treptat, proprietarii de case din Germania vor trebui să renunțe la sistemele convenționale de încălzire bazate pe combustibili fosili.

Deși guvernul federal a șters din proiect interdicția centralelor pe gaz și petrol, din 2024 sistemele de încălzire nou instalate vor trebui să fie alimentate cu 65% energie regenerabilă. Însă, se pare că alta vă fi situația din 2029, când CE vrea să renunțe total la încălzirea pe gaz. Vom vedea dacă între timp va fi de acord să existe excepții. Pentru că, dacă oamenii din Germania nu vor avea resurse financiare să își renoveze casele, cu atât mai puțin vor avea cei din țările mai sărace din UE.

Related posts

Anul 2024 nu vine cu vești bune pentru șoferi. Vor fi costuri mai mari pentru întreținerea mașinii

econtext

Banca Mondială previziuni despre economia României. Vom reuși să trecem peste „șocurile negative”?

econtext

Avion fără pilot, găsit prăbuşit în judeţul Botoşani. MApN a făcut anunţul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix