28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ultima oferta: Opt regiuni de dezvoltare plus doua judete distincte, Covasna si Harghita

Opt regiuni plus doua judete, Covasna si Harghita! Aceasta este oferta maxima pe care Traian Basescu o face UDMR-ului, dupa cum a declarat seful statului in cadrul unui interviu la B1 TV.

Doar cu cateva ore in urma se vorbea despre noua regiuni de dezvoltare, in care Harghita si Covasna ar forma o regiune separata.

Aceasta ultima varianta, cu opt regiuni plus doua judete, ar veni doar cu o diferenta fata cea cu noua regiuni, anume ca regiunea Covasna – Harghita sa nu existe, iar aceste doua judete sa fie separate.

Reorganizarea administrativa a tarii a generat numeroase dispute, aproape fiecare partid prezentand o varianta proprie privind impartirea tarii.

Ce vrea UDMR

Astfel, UDMR ar sustine o reorganizare administrativa a Romaniei impartita in 16 regiuni (sau judete), in care Tinutul Secuiesc sa fie o regiune unitara.

Totusi, o astfel de varianta nu este avantajoasa pentru economia Romaniei, dupa cum a demonstrat Econtext in mai multe materiale (care se gasesc in articolele prezentate mai jos). In plus, aceasta organizare cu 16 regiuni nu este benefica nici pentru Tinutul Secuiesc, dupa cum am aratat intr-o analiza publicata astazi (si care poate fi citita aici).

https://econtext.ro/eveniment–2/politic/ultima-oferta-opt-regiuni-de-dezvoltare-plus-doua-judete-distincte-covasna-si-harghita.html

Related posts

Vladimir Putin, tot mai paranoic. Casa de vacanță a devenit o fortăreață

econtext

AGRICULTURA MOARE rapid si sigur: Peste 25.000 de fermieri au fost nimiciti de criza. VEZI care sunt judetele cu cele mai mari epurari

Asaftei Bogdan

Plan de urgență în Europa! Ursula von der Leyen a spus ce trebuie făcut cu migranții

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix