33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Un aliat istoric al Rusiei vinde avioane de luptă americanilor. Aeronavele, cedate la preț de nimic

Statele Unite cumpără 81 de avioane de luptă din epoca sovietică de la un aliat al Rusiei. Aparatele de zbor costă în medie mai puțin de 20.000 de dolari fiecare, potrivit unui raport.

Kazahstan, un aliat al Rusiei, se implică tot mai mult pe piața occidentală. De Această dată, Astana a decis să vândă americanilor circa 81 de avioane de luptă din epoca sovietică, relatează Kyiv Post, citată de Business Insider.

Astfel, Kazahstanul, care își modernizează flota aeriană, a scos la licitație 117 avioane de vânătoare și bombardiere din epoca sovietică, inclusiv interceptoare MiG-31, bombardiere de vânătoare MiG-27, avioane de vânătoare MiG-29 și bombardiere Su-24 (foto) din anii ’70 și ’80.

Valoarea declarată a vânzării a fost de un miliard de tenge kazahi, a precizat Post, adică 2,26 milioane de dolari, ceea ce echivalează cu o valoare medie pentru fiecare avion de 19.300 de dolari.

Avioanele cumpărate ar putea fi folosite în Ucraina

Statele Unite au cumpărat 81 de avioane de război învechite și inutilizabile, a declarat canalul ucrainean de telegramă Insider UA, potrivit Post.

Motivul pentru care Washingtonul a făcut această achiziție rămâne un mister, a precizat publicația ucraineană, dar a menționat posibilitatea utilizării lor în Ucraina, unde sunt în serviciu avioane similare.

Vânzarea a fost făcută prin intermediul unor companii offshore, a precizat Reporter, un site de știri în limba engleză din Rusia.

Având în vedere că Ucraina continuă să se bazeze pe armele din epoca sovietică, aeronavele ar putea servi fie ca sursă de piese de schimb, fie ar putea fi desfășurate strategic ca momeli pe aerodromuri, a mai precizat Kyiv Post.

Related posts

Extremismul de dreapta, în creștere în Germania. Siturile comemorative ale Holocaustului, vandalizate

econtext

Marina SUA pregătește un nou război în Arctica împotriva Rusiei. Cum se va implica China?

econtext

De ce se acorda greu fondurile europene? In unele ministere, angajatii care verifica dosarele se numara pe degete!

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix