33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Un avion de luptă chinez a avut un comportament „inacceptabil”. A tras spre o aeronavă militară occidentală. Ce a urmat

Premierul australian Anthony Albanese a denunţat marţi Beijingului comportamentul „inacceptabil” al unui avion de luptă chinez care ar fi lansat rachete de semnalizare în calea unui elicopter al marinei australiene deasupra apelor internaţionale.

Un avion de luptă chinez a avut un comportament „inacceptabil” Incindentul ar fi avut loc pe 4 mai, când acest elicopter survola Marea Galbenă în cadrul măsurilor puse în aplicare de Naţiunile Unite pentru a face respectate sancţiunile împotriva Coreei de Nord, a anunţat luni seară Ministerul australian al Apărării, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aparatul ar fi fost „interceptat” rapid de un avion militar chinez, lansând rachete de semnalizare în traiectoria sa de zbor, ceea ce l-a pus în pericol

„Tocmai am spus foarte clar Chinei că acest lucru este neprofesional şi inacceptabil”, a declarat marţi prim-ministrul Albanese pentru canalul australian Nine Network.

Reacția Chinei

„Cred că australienii aşteaptă o explicaţie cu privire la modul în care s-a putut întâmpla asta”, a adăugat el.

Albanese a făcut cunoscut că autorităţile de la Canberra şi-au exprimat îngrijorarea prin canale diplomatice şi militare, dar nu au primit răspuns din partea Beijingului.

În noiembrie, Canberra a afirmat că o navă de război chineză a rănit scafandri ai marinei australiene care se aflau în apă, trimiţând în mod deliberat impulsuri sonar către ei.

Ministerul de Externe de la Beijing a susţinut atunci că armata chineză „a desfăşurat întotdeauna operaţiuni profesionale în conformitate cu dreptul internaţional”.

Albanese a vizitat China anul trecut, salutând restabilirea relaţiilor comerciale şi diplomatice după ani de blocaj.

Dar tensiunile de securitate rămân, în contextul în care Australia s-a apropiat de Statele Unite pentru a reduce influenţa tot mai mare a Chinei în regiunea Asia-Pacific.

Related posts

Ucraina așteaptă 13 avioane Mirage 2000 din Franța. Folosesc rachete SCALP, ce lovesc la 300 km

econtext

Ayatollahul iranian Ali Khamenei, noi amenințări pentru Israel, de data aceasta printr-un mesaj în ebraică

econtext

Care este acum prioritatea mercenarilor Wagner. Ce spune Ucraina despre posibilitatea ca alte state să fie atacate

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix