33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Un avion de vânătoare rusesc MiG-31 s-a prăbuşit lângă peninsula Kamceatka, din Rusia

Un avion de vânătoare rusesc MiG-31 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament planificat deasupra golfului Avacea, la sud-est de peninsula Kamceatka, în Orientul Îndepărtat rus, a anunţat Flota rusă din Pacific.

Un avion rusesc care zbura fără muniţie, a precizat flota, conform agenţiei oficiale de presă TASS. Echipe de căutare şi salvare din cadrul Flotei ruse din Pacific au fost trimise la locul prăbuşirii aparatului de zbor MiG-31 pentru a-i căuta pe piloţi.

MiG-31 este un avion de luptă interceptor supersonic cu două locuri, conceput pentru misiuni de patrulare pe distanţe lungi, pentru combaterea avioanelor de recunoaştere la mare altitudine, bombardierelor strategice şi ţinteleor care zboară la joasă înălţime.

Avionul este capabil să lovească simultan şase ţinte aeriene şi să urmărească până la zece.

Dezvoltat în anii 1970, MiG-31 a fost primul avion de vânătoare sovietic de generaţia a patra proiectat pentru a fi utilizat în sistemul de apărare aeriană al ţării.

La ora actuală, potrivit Interfax, forţele armate ruse sunt echipate cu MiG-31BM-uri modernizate.

Acest avion de vânătoare, în varianta modificată MiG-31K, a devenit primul purtător al unei arme hipersonice Kinjal.

În aprilie, un MiG-31 s-a prăbuşit în regiunea Murmansk din cauza unui incendiu la bord. Aparatul de zbor a căzut într-un lac, iar piloţii au reuşit să se catapulteze, au relatat media de stat ruse.

Related posts

Emmanuel Macron cere mai multă fermitate din partea aliaților ucraineni: „Va fi potrivit să nu fim laşi”

econtext

Putin a plănuit o lovitură perversă contra Germaniei

econtext

Senatori din SUA urmează să depună o rezoluție prin care să condamne regresul democratic al Ungariei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix