19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Un azil de bătrâni din Sectorul 6 al Capitalei, care funcționa fără autorizație, a fost închis

Un azil de bătrâni, care funcționa fără autorizație, în Sectorul 6 al Capitalei, a fost descoperit și închis de către autorități. Acest centru de îngrijire din București a funcționat timp de mai mulți ani fără a mai avea autorizație, iar această situație a fost semnalată autorităților printr-un apel la numărul de urgență 112. Sesizarea a ajuns la Secția 20 de Poliție, iar apelantul a fost un bărbat care a informat că există un centru de îngrijire pentru bătrâni fără autorizație la o anumită adresă din Sectorul 6 al Bucureștiului.

Poliția Capitalei a comunicat că, pe baza acestei sesizări și în colaborare cu Prefectura Municipiului București, o echipă de control formată din polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, membri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, precum și reprezentanți ai ANPIS, OPC, ITM, DSP și ANSVSA, s-a deplasat la fața locului pentru verificări.

Din primele verificări s-a constatat faptul că nu ar fi respectate normele igienico-sanitare, condiţiile de cazare ar fi improprii, iar hrana oferită nu ar respecta normele legale impuse (inclusiv alimente expirate) – fapt susceptibil a pune în primejdie viaţa persoanelor vulnerabile, cazate în centrul respectiv. Totodată, unitatea nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi H.G. 1010/2004, în sensul că nu ar fi existat o analiză de risc, măsurile de securitate constând doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere), care nu corespunde din punct de vedere tehnic.

În acest azil din Sectorul 6, au fost găsiți 25 de bătrâni, care au fost imediat transportați la spitale sau în alte centre de îngrijire, deoarece majoritatea nu puteau să se deplaseze singuri.

Poliția Capitalei a anunțat că în acest caz se va deschide un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii și vătămare corporală din culpă.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a postat pe pagina sa de Facebook o reacție la relatările despre acest azil, exprimându-și iritarea. A menționat că este vorba despre un centru clandestin cu care primăria pe care o conduce nu are nicio legătură și pare nemulțumit că jurnaliștii nu subliniază în mod clar acest aspect.

Când veți vedea astfel de știri, scrise șleampăt, intenționat sau nu, vă rog să le luați cu un grăunte de sare. „Un nou centru de bătrâni, de data aceasta din Sectorul 6, a fost găsit insalubru…”. Centrele noastre sunt mult peste toate standardele din țară, vă asigur de asta! Ceea ce citiți, se referă la centre/azile private sau clandestine cu care Primăria Sectorului 6 nu are nicio legătură! Nu le autorizăm, nu le controlăm. Instituțiile cu atribuții de certificare și control sunt acelea de sub M. Muncii!

Primarul Sectorului 6, într-un ton mustrător, solicită jurnaliștilor să ofere o „informare corectă” în privința situației. Acesta se referă la faptul că jurnaliștii au transmis informațiile comunicate de Poliție și că au vizitat centrul din Sectorul 6 care a fost închis de către autorități, subliniind faptul că centrul se află fizic în Sectorul 6.

Știrile acestea, neclare, scrise într-o doară, pot induce în eroare publicul neavizat. Fac apel la ziariști și la redactorii șefi să scrie EXPLICIT știrile, bine documentat, pentru o corectă informare a populației! Când se vorbește despre Sectorul 6 în acest fel, oamenii sar pe bună dreptate și se gândesc automat la Primărie. Centrele noastre au fost temeinic verificate astăzi de către Prefectura Capitalei, ISU, ANPIS, OPC, ITM, DSP și s-au prezentat impecabil!

Primarul Sectorului 6 a subliniat într-un răspuns la un comentariu, care menționa situația din Voluntari, unde primăria a primit sesizări similare, că există instituții competente pentru a verifica aceste centre. A adăugat că într-un sector există aproximativ 4000 de clădiri, sugerând astfel complexitatea și amploarea task-ului de monitorizare a tuturor structurilor existente.

Cum aveți dvs. pretenția ca un primar sa știe tot ce se întâmplă în câteva mii de clădiri? Ireal…

Related posts

Patru morți și unsprezece răniți, după ce Rusia a bombardat o zonă rezidențială din regiunea Zaporojie

econtext

Iordania, suspectată că ar fi bombardat Siria. Zece victime, inclusiv copii

econtext

Război în Israel. Se deschide graniţa în Fâşia Gaza. Cine poate părăsi zona de conflict

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix