23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Un constructor din Sectorul 6 al Capitalei a fost amendat de Poliția Locală pentru că nu a respectat procedurile de protejarea mediului înconjurător

Un constructor din Sectorul 6 al Capitalei a fost sancționat de către Poliția Locală pentru că nu a respectat procedurile de protejare a mediului înconjurător. Mai multe reclamații din partea cetățenilor au fost primite de autorități cu privire la poluarea fonică și la praful care a pătruns în locuințele acestora și a acoperit vehiculele lor.

Primăria Sectorului 6 îndeamnă constructorii să urmeze normele de protecție a mediului pentru a asigura siguranța cetățenilor în fața prafului și a resturilor de construcție rezultate din lucrările efectuate.

Datorită lucrărilor ample care au loc în prezent în Sectorul 6, cum ar fi reabilitări și construcții noi, Poliția Locală a primit numeroase sesizări din partea cetățenilor. Aceștia sunt nemulțumiți de următoarele aspecte:

  • Poluarea fonică: Se semnalează că lucrările sunt executate înainte de programul legal și în timpul orelor de liniște.
  • Poluarea olfactivă: Praful și resturile de construcție pătrund în casele oamenilor.
  • Probleme de mediu: Spațiile verzi sunt deteriorate, vehiculele de pe șantier murdăresc drumurile, iar nisipul, pământul și resturile de construcție sunt depozitate în domeniul public.

Astfel de plângeri au fost înaintate autorităților la mijlocul lunii trecute de locatarii unui bloc de pe Aleea Parva nr. 8. În clădirea respectivă se desfășurau lucrări de izolare termică, însă muncitorii nu au luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea prafului.

Primăria Sectorului 6 a transmis următoarele:

Nu mai devreme de mijlocul lunii trecute, locuitorii unui bloc din Aleea Parva nr. 8 s-au trezit într-o mare perdea de praf!
Imobilul e anvelopează, iar lucrările de demolare de pe terasa blocului au fost efectuate fără ca muncitorii să evite producerea și răspândirea prafului. Motiv pentru care particulele ajuns în apartamente și pe mașini.

Particulele fine de praf prezintă un pericol real pentru sănătatea locuitorilor. Acestea pot afecta grav sistemul respirator, iar inhalarea lor poate conduce la consecințe serioase, mai ales în cazul copiilor și al persoanelor în vârstă.

În urma numeroaselor reclamații primite, s-a efectuat o inspecție la șantierul respectiv. Echipele de polițiști din cadrul Serviciului pentru Protecția Mediului au identificat mai multe nereguli, printre care se numără:

  • Neîndeplinirea obligației de a menține curățenia și salubrizarea pe teritoriul șantierului.

Ca urmare, Poliția Locală a Sectorului 6 a aplicat o amendă în valoare de 5.000 de lei constructorului pentru aceste încălcări.

O situație similară a fost constatată și pe un alt șantier situat pe Bulevardul Drumul Taberei nr. 67. În acest caz, constructorul a fost sancționat cu o amendă de 2.500 de lei, conform prevederilor din Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010.

Administrația Sectorului 6 a anunțat că în ultimele șase luni ale anului 2023, amenzile acordate constructorilor pentru nerespectarea regulilor în efectuarea lucrărilor în București au totalizat 120.000 de lei. De asemenea, autoritățile au confirmat că aceste verificări vor continua și în perioada următoare pentru a asigura respectarea normelor și protejarea mediului înconjurător.

Related posts

Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Vin ploile în toată țara

econtext

Rusia pregăteşte cel mai mare război de până acum? Avertismentul unui specialist pentru Europa. România se înarmează deja

econtext

Parlamentul a votat supraimpozitarea pensiilor de serviciu: statul ia 10%-20% din tot ce depăşeşte 2.000 de lei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix