33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Un deţinut rus care și-a ucis partenera și i-a tranșat trupul a fost graţiat după ce a luptat în Ucraina

Autorităţile ruse au graţiat un deţinut rus care fusese închis pentru uciderea partenerei sale în 2021, după ce acesta a luptat mai puţin de trei luni în Ucraina, unde a ajuns după ce a fost recrutat din închisoarea în care îşi ispăşea pedeapsa, a relatat marţi canalul Dojd, preluat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„După cum se spune, un deţinut rus acum liber de păcat în faţa lui Dumnezeu. Este liber. A fost graţiat. Începe de la zero”, a declarat mama sa, citată de sursa menţionată.

Un deţinut rus a ispășit mai puțin de trei luni dintr-o pedeapsă de peste 9 ani pentru o crimă oribilă dupa ce a luptat în Ucraina.

Bărbatul graţiat, Viaceslav Samoilov, a fost condamnat în 2022 la 9 ani şi jumătate de închisoare după ce şi-a ucis partenera, Olga, în vârstă de 33 de ani, în apartamentul pe care îl împărţeau în regiunea Arhanghelsk (nord).

Samoilov, care a dezmembrat corpul victimei şi i-a ascuns capul şi membrele, a fost recrutat în închisoare şi a petrecut mai puţin de trei luni pe front, de unde s-a întors după ce a fost rănit.

Mama bărbatului susţine că fiul ei ar fi plecat la război chiar dacă nu ar fi fost condamnat pentru crimă, aşa cum a făcut fratele său mai mic.

„El tocmai s-a întors din spital. Încă nu poate lucra, îl dor braţul şi piciorul”, a explicat ea.

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat recent că a încetat să mai recruteze bărbaţi în închisorile ruseşti, lucru pe care ministerul rus al Apărării ar continua să îl facă, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat la jumătatea lunii iulie că a graţiat deţinuţii recrutaţi pentru a lupta în ţara vecină.

Zeci de mii de foşti deţinuţi ar fi murit în Ucraina de la începutul războiului, în februarie 2022, conform activiştilor.

Related posts

Ungaria nu permite Uniunii Europene să aloce bani pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina

econtext

Navă americană, lovită de o rachetă a rebelilor houthi

econtext

Zelenski, prima reacție despre bucățile de dronă găsite în România: „Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Putin ar fi reuşit”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix